Pedale de lemn de la Moto Bicycles 1Firma germana Moto Bicycles a lansat un nou model de pedale denumit Urban Pedal. In ciuda denumirii, aceste pedale se pot folosi pe multe tipuri de biciclete: de oras, de naveta, BMX, SSP, cruiser.

Pedale de lemn de la Moto Bicycles 2

Constructiv se deosebesc de majoritatea pedalelor de pe piata. Sunt construite asemeni unui sandvis, din mai multe straturi ce se imbina unul cu altul. Corpul pedalei este format dintr-o rama de lemn cu colturile rotunjite. Pe o parte si pe cealalta a ramei de lemn se monteaza cate o platforma de plastic intarita cu fibra de sticla. Aceste platforme au o structura gen fagure de miere, ce le confera o rezistenta foarte mare si o greutate scazuta. Axul pedalei se invarte intre platforme pe locasuri speciale fara bile sau rulmenti. Pe exteriorul platformelor se lipeste un strat de banda abraziva ce impiedica alunecarea piciorului.

Pedale de lemn de la Moto Bicycles 3

Principalele calitati ale acestor pedale sunt greutatea redusa si inaltimea foarte mica. Un set de Urban Pedal cantaresc 320 de grame si au o inaltime de doar 1,5 centimetri. Datorita inaltimii mici piciorul sta foarte aproape de ax ajutand ciclistul sa simta si sa manevreze mai usor bicicleta. Platforma generoasa ofera un sprijin excelent talpii, marind confortul si siguranta. Banda abraziva se poate schimba usor, fiind disponibile mai multe modele si culori. Producatorul a declarat ca aceasta banda rezista cel putin 6 luni in orice conditii.

Pedale de lemn de la Moto Bicycles 4

Lipsa rulmentilor pare un lucru negativ la prima vedere, dar testele indelungate efectuate pe diferite biciclete, a demonstrat contrariul. In echipa Moto Bicycle sunt multi ingineri din domenii diferite ce au creat aceste pedale in colaborare cu biciclisti profesionisti. Pedalele pot sa suporte socuri foarte mari si sa reziste la caderi si impacturi serioase. Producatorul declara ca tocmai lipsa rulmetilor le va spori rezistenta, fiind totodata usor de demontat si curatat.

Pedale de lemn de la Moto Bicycles 5

O alta particularitate a Urban Pedals este faptul ca lungimea axului se poate regla cu 5mm. Axul este amplasat intr-o serie de cinci locasuri, putand fi mutat mai spre exterior prin eliberarea unui locas. Este o inovatie utila pentru cei cu talpa mai lata. Pedalele se demonteaza usor, toate piesele se pot inlocui si customiza.

Urban Pedal au castigat premiul ISPO Brandnew Bike Parts Award 2012. Se pot comanda de pe site-ul firmei si costa 155 de euro.

2 COMMENTS

  1. Ma gandesc doar la un singur lucru,daca iau o curba prea aplecat cu astfel de mecanism..lemnul acela nu se face praf?

  2. Dupa cum arata acest lemn este cu siguranta lemn stratificat; iar daca acesta are rezistenta celui pe care-l stiu venit de la sovietici si care se folosea la confectionarea unor calapoade, fiind extrem de dur, nu cred ca ai vreo sansa sa-l faci praf!…..

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.