Adaptor caseta 25-40 de la Leonardi Factory 1

Leonardi Factory e o mica firma italiana specializata in prototipuri. Una din creatiile lor este un grup de patru pinioane ce inlocuieste ultimile patru pinioane de la grupurile standard de 10 viteze.

Este dedicat celor ce vor sa treaca la o transmisie 1×10, dar care nu-si permit un grupset nou. Cele patru pinioane au configuratia 25-29-34-40. Sunt unite doua cate doua si se pot monta pe orice caseta de 10 viteze. Exista doua variante constructive, pentru Sram si pentru Shimano.

Adaptor caseta 25-40 de la Leonardi Factory 2

Prin adaugarea acestui adaptor se obtine o caseta 11-40 care in combinatie cu o foaie de 32 de dinti permite bicicletei sa urce orice panta. Schimbatoarele normale cu cusca lunga pot urca pana pe pinionul mare doar prin ajustarea surubului B-tension.

Pinioanele sunt foarte bine prelucrate, au rampe pentru urcarea lantului, iar greutatea lor totala este mai mica decat a pinioanelor pe care le inlocuiesc. Testele preliminare nu au descoperit nici o slabiciune a noului grup, schimbarea vitezelor se face normal, iar lantul si pinioanele se inteleg perfect.

Adaptor caseta 25-40 de la Leonardi Factory 3

Asteptam un test pe termen lung care sa releve rezistenta la uzura a noilor pinioane. Grupul de patru pinioane costa momentan 123 de euro, un pret discutabil, tinand cont ca trebuie intai achizitionat si un grup standard de 10 pinioane. Ne intrebam de ce Leonardi Factory nu a fabricat un intreg grup de 10 viteze cu raportul 11-40?

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.