Noua baterie Shimano Dura-Ace Di2 9070 1

Groupset-ul electronic Shimono Dura-Ace Di2 vine in 2013 cu cateva inovatii care ii vor spori performanta si ii vor micsora greutatea. Se cunosc doar putine detalii despre acest grup numit 9070, dar am gasit ceva interesant. Bateria ce alimenteaza motorasele schimbatoarelor electronice are o noua forma si un nou loc. Acum a capatat o forma cilindrica si se adaposteste in tija de sa.

Noua baterie Shimano Dura-Ace Di2 9070 2

Bateria era situata anterior pe exteriorul cadrului, stricand geometria si aerodinamicitatea bicicletei. Noua versiune, denumita SM-BTR2 a fost micsorata, subtiata si amplasata in interiorul tijei. Bateria are la capatul extern un dop din plastic, de forma unei flori, cu ajutorul caruia se introduce fortat in tija pentru a nu cadea. Sunt disponibile mai multe modele de dopuri pentru diferite grosimi de tija. La capatul dopului este un inel de cauciuc ce etanseaza bateria in tija. In unele cazuri bateria se poate monta chiar in interiorul cadrului, ca la bicicleta Trek Madone.

Noua baterie Shimano Dura-Ace Di2 9070 3

Bateria se incarca foarte usor cu ajutorul unei mufe externe, legata de cadru. Timpul de incarcare este de doar 90 de minute, iar durata de viata este similara cu a modelului anterior, adica cel putin 1000km. Dar se cunosc cazuri in care bateria a rezistat peste 3000km. Greutatea este de 56 de grame, cu 15 grame mai usoara decat modelul vechi.

Noua baterie Shimano Dura-Ace Di2 9070 4

Si motoarele schimbatoarelor au fost minimizate, dupa cum se vede din fotografie, dar alte detalii inca nu se cunosc.

Noua baterie Shimano Dura-Ace Di2 9070 5

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.