Echipa Procycling incepe sezonul in forta

După cu sezon 2012 agitat, cea mai titrată echipă de MTB din România începe noul an în forță.

Cu toate că anul 2012 a fost unul dificil, băieții de la Procycling au reușit să depășească greutățile, să organizeze cu succes cel mai important eveniment pe etape din România (Triada MTB 2012), să ocupe primele locuri pe podium la majoritatea evenimentelor importante din țară și să participe la câteva curse în străinătate.

Ideal continua sa fie principalul partener tehnic al echipei Procycling și se pare că numele companiei va intra în titulatura echipei alături de firma Geiger. Firma Geiger rămâne sponsorul principal, numele sub care sportivii vor concura fiind Ideal Geiger Team.

Sponsorii și partenerii care au susținut până în prezent echipa au confirmat parteneriatul și pentru sezonul 2013. Astfel Fogliani, Transimont, FaresinAction Sport, Ciclism.ro vor avea în continuare un loc rezervat pe echipamentele de concurs.

Susținătoarele de efort vor veni în continuare de la Power Bar, ale caror produse nu pot fi concurate pe piata din Romania de către nici un alt brand din punct de vedere al calității.

Monitorizarea efortului din antrenamente și competiții  va fi făcută  cu ajutorul echipamentelor Polar.

Cei mai buni rideri ai echipei vor concura pe biciclete Ideal Race Pro 29 și Ideal Race Pro Team echipate cu Shimano XTR/XT, periferice PRO și furci FOX.

Furnizorul oficial de anvelope va fi  Kenda.

Calendarul nu este deocamdata definitivat dar in cel mai scurt timp el va fi postat pe site-ul oficial al echipei . Sportivii de la Procycling vor participa la toate competițiile importante din Romania și au în plan participarea la mai multe competitii în afara țării.
Participarea unor sportivi ai echipei la categoria Elite în 2013 va depinde de deciziile pe care FRC le va lua în continuare. Deocamdată această participare este incerta, lucru care nu va afecta însă activitatea competițională a echipei.

Din punct de vedere al membrilor singura noutate o reprezintă alăturarea lui Radu Tudor, un rider cu experiență care va concura pentru Procycling în 2013. Tudor se încadrează de altfel foarte bine în tipul de rideri care  reprezintă echipa –
adică foarte bun din punct de vedere al abilităților tehnice, probabil unul din cei mai buni din România la ora actuală.

Ciclism.ro, în calitate de partener al Procycling, le urează sportivilor și echipei de conducere a clubului mult succes în noul sezon!

6 COMMENTS

 1. Un advertorial frumos. Succes echipei in 2013! Am doua intrebari: de ce este echipa cea mai titrata echipa din Romania? Cu ce este mai importanta fata de NoMad Merida sau DHS Tibiscus? Dupa ce se clasifica importanta evenimentelor pe etape in Romania si cum ati ajuns la concluzia ca Triada a fost cel mai important?

 2. De ce este cea mai titrată echipă?
  Campionii naționali la MTB la Juniori, Seniori și Amatori sunt sportivi de la Geiger. NoMad Merida a avut un sezon 2012 excepțional și are sportivi de mare valoare dar Procycling a trecut deja de 3 sezoane de activitate full, NoMad Merida a prins aripi în 2012, sezonul 2011 nu a fost pe val. Nici gând să încerc să arunc în derizoriu echipa prietenilor de la NoMad Merida dar eu consider Procycling o echipa mai bună la ora actuală, prin mai bună mă refer la nivelul tuturor sportivilor. Referitor la Tibiscus sper că nu vorbești serios când îi pui la același nivel cu Procycling și NoMad Merida.

  Referitor la Triada.
  Simplu: cel mai mare număr de participanți pentru o serie de concursuri ale aceluiași organizator, cel mai mare nivel al premiilor, organizare profesionistă a zonei de start /sosire, organizare bună a evenimentelor (cu excepția problemei de marcaj de la Geiger toate cursele au fost organizate exemplar). Trebuie să fi rău intenționat să nu vezi realitatea.

  Oricum, ăsta este punctul meu de vedere și nimeni nu te obligă să fi de acord.

 3. In primul rand, felicitari echipei, membrior, staff-ului, tuturor celor implicati pentru parcursul excelent si mult succes si in continuare.
  In al doilea rand, ne pare rau ca numele nostru a fost pomenit in comentarii si ca astfel s-a dat ocazia de a afla si noi care este parerea prietenilor nostri despre echipa si membrii ei. Nu cred ca “Manuel” a vrut sa conteste ceva, noua ni s-a parut ca doar a pus o intrebare. Raspunsul lui Ovidiu insa ne-a mahnit – daca echipa lui Maus, Pantani, Ramona, Rares sau Kitty ( e doar o lista simpla…), care a luat locul II la Triada 2012, este “sper ca nu vorbesti serios”… Nu cred ca intrebarea ne-a situat acolo unde nu ne este locul si, de fapt, asa am si raspus cand am mai fost intrebati – adica am vrea sa fim la nivelul Procycling, dar mai e cale lunga, daca o fi vreodata sa fie. Credem ca raspunsul, care face din echipa Tibiscus ceva “aruncat in derizoriu” (citatul vrea sa arate ca NoMad Merida si Tibiscus sunt tratate cu doua raspunsuri total diferite) mi se pare macar impoliticos si nepotrivit.
  Tot in al doilea rand, am spus de fiecare data ca locul nostru e acolo unde e si nu e cazul sa se faca unele comparatii nepotrivite, ca valoare, nici cu Procycling si nici cu altii. Iar acest raspuns noi l-am avut si in discutii particulare, dar si in pozitii oficiale sau in presa.
  Si in ultimul rand, n-as vrea ca raspunsul nostru sa genereze pagini si pagini de comentarii. Poate mai bine ne inversunam sa vedem ce facem in 2013 cu FRC, cu antrenamentele si concursurile, cu participarile si suspendarile, ca doar placerea ar trebui ss ne stea in “biciclit” si nu in “netsurfing”.
  Tuturor prietenilor (dar si ne-prietenilor :P) din ciclism, un an minunat cu cat mai multe concursuri si rezultate cat mai bune.
  Marius

 4. Salutare Marius și La Mulți Ani!

  Departe de mine gândul să jignesc cumva echipa voastră. Pur și simplu am răspuns omului, să nu compare mere cu pere.
  Tibiscus este o echipă importantă din România și eu știu foarte bine cât suflet pui tu în ceea ce faci. Poate că termenul folosit de mine nu a fost cel mai fericit ales dar te rog să nu scoți fraza din context. Chiar și tu admiți că vă doriți să ajungeți la nivelul Procycling și eu tocmai asta vroiam să evidențiez, că discutăm de două lucruri diferite, despre o echipă care vrea să pregătească sportivi pentru competiții internaționale puternice, cu sportivi care au participat la cupe mondiale sau la J.O (cum este Tudy) și o echipa ambițioasă, cu sportivi foarte buni, care are locul ei în lumea asta mică a ciclismului românesc. Hai sî nu ne pierdem în detalii și dacă avem ceva de discutat să lămurim treaba la o bere la primul concurs!

 5. Frumoasa echipa… si ciclisti de valoare sa aveti un an 2013 cat mai bun 🙂 si multe concursuri in strainatate 🙂

 6. eu va doresc tuturor succes in 2013,o sa fiu bucuros daca sanatatea si punga imi vor permite sa ma dau si eu pe la concursurile unde se dau mult mai tinerii si mult mai titratii baieti din mtb. adevaru’e ca va indragesc pe toti si nu pot decit sa regret ca nu sunt mai tinar incit sa fiu pe linga voi inca ceva ani de acum incolo. ps.ptr. ovidiu,mi-a venit la urechi zvonul ca nu s-ar mai tine triada si implicit geiger-ul anul asta. nu am dat crezare dar e bine sa aud de la tine,multumesc.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.