Gravitas - Angrenaj din tuburi de carbon de la Ciamillo 1

Firma Ciamillo a fabricat o serie de produse revolutionare, cu un design uimitor si o greutate foarte mica. Franele si angrenajele pentru cursiere fabricate de Ciamillo sunt mult mai usoare decat ale altor fime, dar la fel de rezistente.

Angrenajul Gravitas a uimit toata comunitatea ciclista. Cu un design unic si o tehnologie uimitoare este probabil cel mai usor angrenaj din lume. Ted Ciamillo a declarat ca scopul sau a fost de a crea un angrenaj mai usor de 400g, dar la fel de rezistent si rigid ca un Dura-Ace. Produsul final cantareste 390 de grame si este de 1,5 ori mai rigid decat un angrenaj clasic.

Gravitas - Angrenaj din tuburi de carbon de la Ciamillo 2

Noutatea absoluta este reprezentata de cele trei tuburi de carbon ce inlocuiesc bratele pedaliere. La capete tuburile sunt conectate cu cate o piesa din aluminiu, una in care se infileteaza pedala si una in care se introduce axul monoblocului. Capetele tuburilor sunt lipite de piesele din aluminiu cu un adeziv special ce umple toate golurile si creeaza o legatura indestructibila. Intre tuburi se face cate o gaura filetata, in care se insurubeaza un surub din aluminiu ce intareste legaturile. Gaura trece si prin carbon si prin aluminiu. Aceste suruburi au rolul de a preveni torsiunile tuburilor si a le mari rigiditatea. Acest sistem a fost botezat PTS – Pinned Tube System.

Gravitas - Angrenaj din tuburi de carbon de la Ciamillo 3

Tuburile din carbon au fost testate indelung pana s-a ajuns la diametrul si grosimea optima. Un alt avantaj este faptul ca se pot obtine brate de orice lungime taind tuburile la dimensiunea dorita. Designul special permite si inlocuirea suportului pentru foi, astfel ca se pot monta orice foi, dupa dorinta. Factorul Q se poate modifica usor cu ajutorul unor distantiere, in plus angrenajul este compatibil cu orice tip de monobloc modern. Suruburile din aluminiu sunt anodizate in diverse culori, clientul putand sa-si aleaga culoarea preferata.

Angrenajul Gravitas se vinde fara foi si fara monobloc, cantareste 390 de grame si costa 900 de dolari.

Gravitas - Angrenaj din tuburi de carbon de la Ciamillo 4

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.