Lapierre Sensium 200 CP

Sensium 200 este a 2-a cea mai ieftină bicicletă de carbon din linia Sensium, după modelul 100, având un preţ de 1550 euro. Este construită pe un cadru nou-nouţ, pe care cei de la Lapierre l-au dezvoltat alături de Koga. De fapt, există 2 cadre Sensium; cel pentru bicicletele mai scumpe (de la Sensium 300 în sus) are o inserţie de elastomer în wishbone-ul tijei de şa care ajută la amortizarea vibraţiilor cu 25% mai mult decât la cadrul Xelius.

Lapierre Sensium 200 CP - seat tube junction

Top tube-ul este uşor convex pe lungime, cu partea finală plată. Rutarea cablurilor este internă, bicicleta fiind compatibilă cu Shimano Di2. Furca este full carbon cu braţele drepte, iar culorile în care e vopsită îi conferă un aspect grozav.

Lapierre Sensium 200 CP - cable routing

Varianta XL (seat tube de 58cm) are un top tube de 58.5cm şi un head tube de 20cm. Unghiul dintre head tube şi top tube este ceva mai mare decât în mod normal 73.5°. Bicicleta are o echipare Shimano 105 care salvează ceva bani din preţul final, căci o echipare Dura-Ace sau Ultegra l-ar fi crescut considerabil.

Lapierre Sensium 200 CP - chainset

Roţile sunt Shimano R500, o opţiune des întâlnită la bicicletele din această categorie de preţuri. Sunt de încredere, dar nu au o greutate foarte scăzută; privind în ansamblu bicicleta, roţile ar fi cam primul upgrade necesar. Cauciucurile sunt Michelin Dynamic Sport 23mm.

Lapierre Sensium 200 CP - tyre

Ghidonul, pipa şi tija de şa sunt de la Ritchey, iar şaua este Selle Italia X1. Greutatea totală a bicicletei este de 8.4kg fără pedale.

Lapierre Sensium 200 CP - stem

Lapierre Sensium 200 CP - front hub

 

 

 

 

 

sursa: road.cc

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.