TDU Feminin 2013 et 1

Ca în fiecare an prima cursă din calendarul WorldTour este Santos Tour Down Under, ajunsă anul acesta la cea de-a 15 ediţie. André Greipel de la Lotto Belisol a deschis seria victoriilor prin câştigarea prologului competiţiei, 51 km rulaţi în Adelaide.

Zak Dempster (UniSA) şi Jens Voigt (RadioShack Leopard), au evadat când cursa mai număra 30 tururi de circuit până la final, dar s-au menţinut în frunte doar până în ultimele 10 tururi. Meritele readucerii în pluton a fugarilor au revenit echipelor Lotto Belisol şi Argos-Shimano, interesate de sprintul final.

Trenuleţul celor de la Lotto Belisol s-a dovedit a fi cel mai eficient, Greipel adăugându-şi în palmares cea de-a treia victorie în prologul competiţiei australiene, alături de cele din 2008, 2010 şi 2012.

Matthew Goss (Orica GreenEdge) a trecut al doilea peste linia de finish, urmat fiind de un coechipier al lui Greipel, neozeelandezul Gregory Henderson.

Prima etapă a cursei feminine, organizată pe un traseu mai scurt, de doar 24 km, a fost una destul de agresivă, revenind în final australiencei Kimberley Wells (Specialized-Securitor), cea care a dominat cursele verii australiene. Rochelle Gilmore (Wiggle-Honda) a trecut a doua peste linia de sosire, iar Jenny Macpherson (Liv-Giant), după studierea photo-finish-ului a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.