Greipel castiga prima etapa tour down under 2013 Lobethal
André Greipel a reuşit a doua victorie în Santos Tour Down Under 2013 şi a 12-cea din istoria competiţiei. Podiumul primei etape, organizată între Prospect şi Lobethal a fost completat de Arnaud Demare (FDJ) şi Mark Renshaw (Blanco).

Jordan Kerby (UniSA-Australia) a evadat din primul kilometru al etapei ce a numărat 135 km. Kerby avea în faţă 82,7 km până în punctul în care traseul intra într-o buclă de 26 km ce trebuia parcursă de două ori. Australianul a trecut primul peste singurul punct de căţărare programat în cadrul etapei, Checker Hill, cu patru minute avans faţă de pluton şi preluând astfel tricoul de lider în clasamentul căţărătorilor.

Al doilea aventurier al zilei a fost Jerome Pineau (Omega Pharma Quickstep), cel care l-a ajuns pe Kerby la kilometrul 105, l-a întrecut şi a intrat în ultimul tur de circuit cu un minut avans. Dar la rîndul său a fost prins şi el înainte de al trei-lea sprint intermediar, victoria finală fiind decisă de un sprint masiv, din care învingător a ieşit Greipel.

A doua etapă în competiţia feminină a fost revendicată de Joanne Hogan, cea care urcă pe locul trei la general, unde Kimberley Wells se menţine pe prima poziţie cu 75 de puncte.

În altă oridine de idei, Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick Step) s-a impus în etapa care a deschis Turul San Luis, 164 kilometri rulaţi între San Luis şi Villa Mercedes. Sacha Modolo (Bardiani Valvole-CSF Inox) şi Alessandro Petacchi (Lampre-Merida) au completat podiumul zilei.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.