TDU 2013

Geraint Thomas (Sky) a atacat pe căţărarea Corkscrew Hill, la 10 kilometri de finalul etapei a doua din Santos Tour Down Under şi a sprintat cu 300 de metri înainte de final, întrecându-i pe Javier Moreno (Movistar) şi Ben Hermans (RadioShack Leopard). Cu această victorie Thomas trece pe primul loc la general, cu 5 secunde avans faţă de Moreno şi 7 faţă de Hermans.

În primul kilometru, din cei 116,5 km dintre Mount Barker şi Rostrevor, Calvin Watson (UniSA – Australia) a atacat, fiind urmat de Christopher Juul Jensen (Saxo – Tinkoff), Guillaume Bonnafond (AG2R) şi Will Clarke (Argos – Shimano). Dar atacul lor a fost anihilat, Thomas devenid vedeta zilei prin atacul de pe Corkscrew Hill. Etapa nu a fost lipsită de incidente, 15 rutieri fiind prinşi într-o busculadă. Gilbert a trecut linia de sosire pe lângă bicicletă, dar doar Amaud Courteille (FDJ) a abandonat cursa, fiind dus la spital.

Şi în Tour de San Luis avem un nou lider în persoana lui Sacha Modolo de la Bardiani Valvole-CSF Inox, italianul încheind etapa a doua în faţa lui Mark Cavendish (Omega Pharma-Quickstep), cel care îl întrecea la sprint în etapa precedentă. Leigh Howard (Orica GreenEdge) a încheiat al treilea etapa şi este pe aceeaşi poziţie şi la general.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.