Stiri ciclism - Slagter la prima victorie ca profesionistTânărul Tom-Jelte Slagter (Blanco) a fost pus pe fapte mari în etapa a treia a Santos Tour Down Under 2013, „păcălindu-i” pe mai experimentaţii: Matt Goss (Orica GreenEdge) şi campionul pe şosea Philippe Gilbert (BMC). Este prima victorie ca profesionist a rutierului în vârstă de 23 de ani, care mai are în palmares anul acesta un loc 10 în Turul Beijingului şi un loc 5 în GP Québec. Slagter a urcat la general pe locul 2, la 5 secunde de liderul Geraint Thomas (Sky).

131 de rutieri au luat startul din Unley având de parcurs 139 km până la Stirling. Clarke (Orica GreenEdge) şi Will Clarke (Argos-Shimano) au fost curajoşii zilei, aventurându-se la într-o evadare, puţin timp de la start. Au fost prinşi la 50 km de sosire. Alţi rutieri au încercat să se desprindă, dar Slagter a lansat atacul pe finalul în căţărare şi şi-a surprins adversarii cu garda jos. Goss şi Gilbert au reacţionat prea târziu ocupând locurile doi şi trei în cadrul etapei.

Competiţia feminină s-a încheiat cu victoria rutierei Kimberley Wells, cea care a şi câştigat ultima etapă organizată în Hyde Park.

Pe continentul american, etapa regină a Turului San Luis a fost revendicată de Alex Diniz (Funvic Brasilinvest). Diniz a atacat la poalele căţărării finale, la 8 km de finish şi a preluat conducerea în clasamentul general. Este prima victorie a brazilianului în afara tării sale. Alberto Contador (Saxo Bank), Vincenzo Nibali (Astana) şi Joaquim Rodriguez (Katusha) toţi au fost „doborâţi” de căţărarea Mirador del Potrero, cea care a încheiat manşa, şansele lor la victoria finală fiind mult diminuate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.