Clarity Bike - bicicleta din plastic transparent 1

Dupa ce s-au construit biciclete din lemn, bambus, fibra de sticla si carton, a venit si randul plasticului. Nu-mi inchipuiam ca voi vedea vreodata asa ceva, dar iata ca cineva s-a gandit ca plasticul se poate folosi si pentru constructia de cadre de biciclete.

Clarity Bike - bicicleta din plastic transparent 2

Nu este vorba despre orice plastic ci despre Trivex, un material compozit folosit la fabricarea de parbrize pentru avioanele si elicopterele de lupta. Trivex poate suporta temperaturi extreme, atat pozitive cat si negative, rezista la presiuni uriase si este antiglonţ. Toate aceste calitati se pare ca sunt ideale pentru constructia de cadre si alte piese de bicicleta. Faptul ca e transparent poate fi considerat de asemenea un plus.

Clarity Bike - bicicleta din plastic transparent 3

Proiectul Clarity Bike este la primii pasi, dovada fiind geometria cam nepotrivita a primului cadru, dar probabil urmatoarele modele vor fi mai reusite. Cadrul este facut din plastic topit injectat intr-o matrita, apoi racit. Este un proces simplu si ieftin si sunt toate sansele ca in viitor sa vedem multe biciclete transparente.

2 COMMENTS

  1. E mai usor materialul asta decat carbonul? ar fi interesant sa ii puna din fabrica niste leduri colorate in plasticul ala sa coloreze bicicleta in ce culoare vrea proprietarul si sa mai fie si luminoasa. asta chiar ar fi o mare evolutie in domeniu 😀

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.