slather 1 la general in TDU 2013După ce Andre Greipel (Lotto Belisol) obţinea a 13 sa victorie în etapa a patra a Santos Tour Down Under, depăşind recordul stabilit anterior de Robbie McEwen, Simon Gerrans aduce echipei Orica GreenEdge prima victorie în competiţia australiană, chiar de ziua naţională a acestei tări. Australianul l-a întrecut în sprintul final pe Tom Jelte Slagter (Blanco). Cu toate acestea olandezul preia conducerea în ierarhia generală, unde este urmat la 13 secunde de Javier Moreno Bazan (Movistar), iar la alte 12 secunde în spate se află belgianul Ben Hermans (Radioshack Leopard).

Etapa de 151,5 km de la McLaren Vale până la Old Willunga Hill a fost animată de o evadare a 7 rutieri, formată după 20 km de tachinări. Au fost prinşi înainte prima trecere peste căţărarea Old Willunga Hill (cat. 1-a). Numeroşi rutieri şi-au încercat norocul pe căţărarea finală de pe Old Willunga Hill, chiar Slagter a sperat la o victorie de etapă, atacâd în ultimul kilometru, dar Gerrans i-a lua roata la cateva sute de metri de linia de sosire şi l-a întrecut. Olandezul a preluat conducerea la general, fostul lider, britanicul Geraint Thomas (Sky) aflându-se acum abia pe locul cinci.

În Tour de San Luis, după ce Orica GreenEdge câştiga contratimpul individual din etapa a patra prin Svein Tuft, a urmat o zi a echipei locale San Luis Somos Todos. Prin Emmanuel Geuvara formaţia din San Luis a câştigat manşa dintre Juana Koslay şi Carolina (169,8 km), iar prin Daniel Diaz, cel care încheia ziua pe locul secund, preia şi conducerea la general.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.