Lezyne RAP 7, un multitool cu LED 1

Un multitool bun este indispensabil pentru orice ciclist, iar Lezyne face unele dintre cele mai bune. Lezyne RAP 7 este un moltitool mai deosebit deoarece include si o mica lanterna cu LED.

RAP 7 este o unealta mica, compacta si bine construita, de o calitate buna si cu un design reusit. Contine sase bituri din aliaj de crom-vanadiu calit: patru inbusuri de 3, 4, 5, 6mm, un Torx T25 si o surubelnita in cruce. Aceste unelte sunt suficiente pentru reparatii generale si de urgenta. Piesele sunt foarte bine prelucrate si sunt usor de manuit, fiind usoare dar rezistente si rigide. Curburile biturilor le fac sa stea aliniate pe axul carcasei, ceea ce le face mai usor de utilizat si confera o parghie mai buna. Desi e mic, dezvolta o forta de strangere suficient de mare si pentru reparatii mai serioase.

Lezyne RAP 7, un multitool cu LED 2

LED-ul folosit are 1 lumen si este alimentat de doua baterii AG1, suficient pentu 3-4 ore de functionare. Corpul lanternei este fabricat din aluminiu la freza CNC. Pentru aprinderea LED-ului se invarte partea superioara a lanternei, presand astfel contactele interne. Mica lanterna se introduce peste inbusul de 5mm fiind tinut in loc de o bila cu arc. O banda elastica infasoara multitool-ul pentru a-l proteja de apa si noroi. Carcasa este realizata din aluminiu 7075 anodizat in negru.

Lezyne RAP 7, un multitool cu LED 3

Utilitatea LED-ului este discutabila. Poate fi folositor la turele nocturne, dar oricine iese noaptea cu bicicleta isi ia cel putin o lanterna seriosa. In caz ca ne prinde noaptea pe drumuri si nu avem nici o lumina, acel mic LED se poate dovedi folositor. Se pot face reparatii pe intuneric, se poate folosi la semnalizat sau chiar ca lumina de atentionare pentru soferi. Vorba romanului: Cum n-ajuta nici nu strica.

RAP 7 cantareste 74 de grame, suficient de usor pentru orice buzunar de tricou si costa aproximativ 70 lei, o suma accesibila oricui.

Lezyne RAP 7, un multitool cu LED 4

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.