Slagter invingator TDU 2013

Ultima etapă a Santos Tour Down Under a adus germanului André Greipel (Lotto Belisol) victoria cu numărul 100 a carierei sale, iar Tom-Jelte Slagter a fost „escortat” în siguranţă către linia de sosire de colegii săi de la echipa Blanco, încheind competiţia pe primul loc la general.

Datorită interesului echipei Sky de a-l aduce pe Geraint Thomas pe podiumul final, pe parcursul celor 20 de tururi de circuit a câte 4,5 kilometri rulaţi pe străzile din Adelaide, nici un rutier nu avut şansa de a ieşi în faţă, ritmul impus fiind unul foarte alert încă de la începutul cursei. Şi eforturile echipei au fost răsplătite. Graţie secundelor de bonificaţie aferente celor două sprinturi intermediare pe care le-a câştigat, Thomas a urcat de pe locul cinci pe locul trei la general, la 8 opt secunde în spatele spaniolului Javier Moreno Bazan (Movistar) ocupantul locului secund.

Pe ultima linie dreaptă a ultimei manşe coechipirul lui Greipel, Greg Henderson a accelerat, dar a fost prins de Mark Renshaw (Blanco). Părea că australianul v-a trece primul linia de sosire, dar Greipel s-a dezlănţuit pe ultimii metri şi a luat victoria de etapă, lăsându-l pe Renshaw pe locul secund. Edvald Boasson Hagen (Sky) a încheiat al treilea ultima etapă a cursei australiene.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.