Saddle Lock - un antifurt premiat 1

O inventie realizata de trei designeri coreeni a castigat Red Dot Award, un premiu german pentru excelenta in design. Este vorba despre o tija de sa rabatabila si o sa cu lacat integrat.

Tija de sa se rabateaza spre spate prin apasarea unui buton de la baza ei. Saua prezinta un decupaj in partea din spate si are incorporat un sistem de blocare culisabil. Cand tija este lasata pe spate, decupajul din sa se potriveste peste roata si incuietoarea culiseaza blocand saua pe janta. Este o metoda foarte rapida si usoara de a asigura bicicleta pentru perioade scurte de timp.

Saddle Lock - un antifurt premiat 2

Cu Saddle Lock nu mai e nevoie de antifurturi mari si grele si elimina nevoia unui suport de care sa fie legata bicicleta. Doar daca trebuie lasata mai mult timp nesupravegheata, se recomanda un antifurt aditional. Orice hot ar fi descurajat de acest sistem antifurt in combinatie cu un U-lock sau un lant solid.

Saddle Lock - un antifurt premiat 4

Deocamdata Saddle Lock este doar in stadiu de proiect si evident mai are nevoie de imbunatatiri. Designul actual nu permite ajustarea tijei de sa, cadrul nu are o geometrie prea reusita, iar incuietoarea nu e suficient de rezistenta.

Saddle Lock - un antifurt premiat 3

2 COMMENTS

  1. Mda, numai ca vei fi constrans sa folosesti doar modelul respectiv de sa si in plus nu vreau sa-mi imaginez cat costa atunci cand o schimbi !?
    Cadrul doar daca este de titan ar putea rezista in zona intre pedalier si furca

  2. Daca nu stai aproape tot timpul cu ochii pe ea dispare!
    Nu este decat o bicla cu roata de spate blocata; s-a furat ceva de genul asta, ziua, de la poarta uzinei, de langa agentii de paza, hotul folosindu-se de o sirma ruginita cu doua carlige la capete, pe care a agatat-o de portbagaj si de cureaua de la pantaloni ca sa suspende putin roata blocata iar cu mainile a tinut de ghidon pt. a-i controla directia. Iata, in acest fel n-a dat nimic de banuit, asa ca a mers linistit pe langa gardul uzinei pina a disparut definitiv dar nu inainte de a se debarasa de acel carlig dublu care ulterior a fost gasit cu urme de vopsea de pe bicla furata.
    Un cleptoman inrait nu poate fi descurajat de un astfel de antifurt.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.