Tija de şa reglabilă de la Thomson 1

Thomson este o firma renumita pentru tijele de sa foarte rezistente si rigide. Recent au fabricat o tija de sa reglabila ce va fi pusa la vanzare in aprilie 2013.

Piesele componente ale noii tije sunt fabricate de diversi producatori din Franta, Malta, Taiwan si SUA. Doar partea externa a tijei este fabricata de Thomson, iar asamblarea finala are loc in Taiwan. Cei de la Thomson au recurs la aceasta solutie deoarece nu au experienta in fabricarea suspensiilor si au preferat sa-i lase pe specialistii in domeniu sa fabrice partile interioare pentru obtinerea unei calitati si fiabilitati cat  mai bune.

Tija de şa reglabilă de la Thomson 2

Tija a suferit cateva modificari in timpul testelor intense si detaliate. Initial interiorul tijei avea forma de dodecagon, dar s-a dovedit ca nu avea suficienta rezistenta si in timp aparea joc intre piesele culisante. Acum s-a trecut la o forma de patrat care s-a dovedit mai rezistenta si mai rigida.

Tija de şa reglabilă de la Thomson 3

Cartusul de aer este de fapt umplut cu azot, deoarece acest gaz nu retine umezeala si avand molecula mai mare se scurge mai greu.  Maneta ce regleaza tija deschide gradual o valva ce permite trecerea uleiului dintr-o camera in alta. Astfel ciclistul controleaza deplin coborarea sau urcarea tijei, poatand sa o opreasca in orice punct doreste din cursa de 125mm. Cand maneta este adusa in pozitia initiala, cartusul cu azot impinge complet tija in sus.

Tija de şa reglabilă de la Thomson 4

Majoritatea tijelor reglabile se confrunta cu doua mari probleme: coborarea accidentala a seii si rotirea ei. Thomson a realizat multe teste pentru a se asigura ca tija aceasta nu va suferi de aceleasi probleme. Tija a fost spalata cu jet de apa sub presiune, a fost montata pe o masina ce a condus cu 130km/h prin ploaie, a fost testata de ciclisti pe jumatate umflata, a fost expusa la temperaturi de -40°C si +60°C. Toate testele au fost trecute cu succes asa ca Thomson garanteaza o perioada de minim doi ani fara nici o defectiune.

Tija de şa reglabilă de la Thomson 5

Va fi disponibila in grosimi de 30,9 si 31,6mm si are o lungime de 400mm si o greutate de 450g. Pretul estimat va fi in jur de 380 dolari. Tija va fi livrata cu maneta pentru ghidon, cablu si camasa, dar se poate monta o maneta direct sub sa.

1 COMENTARIU

  1. Tocmai ce ma gandesc sa imi iau o tija de sa reglabila si cum nu prea am chef sa astept pana apare asta as intreba pe care se pricepe ce tija reglabila buna si cat de cat ieftina sa imi iau. Multumesc anticipat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.