SONY DSC

Scapin Style este o cursiera unica ce combina in constructia cadrului tuburile de carbon cu cele din otel. Partile construite din tevi de otel Columbus Spirit triple butted sunt headtube-ul, toptube-ul si seatstay-urile, in timp ce downtube-ul, seattube-ul si chainstay-urile sunt fabricate in Italia din fibra de carbon 3K. Rezultatul acestei combinatii este un cadru deosebit ce imbina greutatea scazuta, cu rigiditatea si confortul.

Cursiera Scapin din carbon şi oţel 2

Greutatea cadrului este de 1250g, iar bicicleta intreaga cantareste in jur de 7kg. Rotile de carbon Xentis Squad 4.2, cantaresc sub 1400g si sunt fabricate in Austria. Au un profil inalt, aerodinamic sunt rigide si ofera un control foarte bun bicicletei. Bineinteles, un Scapin nu poate fi echipata decat cu Campagnolo Super Record cu 11 pinioane. Pipa si ghidonul sunt 3T ARX Team, iar saua San Marco Concorde. Anvelopele Vittoria Open Pave CG Evo se numara printre cele mai performante cauciucuri, ce rezista si la cioburi, spini si pietris.

SONY DSC

Cadrul se fabrica doar la comanda dupa preferintele clientului, deci nu vor exista doua la fel. Desi contine mult otel, Scapin Style este o adevarata bicicleta de curse: downtube-ul este rigid, chainstay-urile sunt masive iar carcasa butucului pedalier suporta monobloc BB30. Dropout-urile din otel tin roata fixa, pastreaza furca spate stabila si au urechea detasabila. Coborarile cu viteze mari sunt foarte sigure datorita unor insertii de carbon din headtube, ce rigidizeaza suplimentar acea zona. Pe langa o geometrie personalizata, Scapin ofera clientilor sapte variante coloristice.

Cursiera Scapin din carbon şi oţel 4

Singurul minus ar fi tija de sa integrata FSA SL-K. Tija se taie exact pentru inaltimea ciclistului, se introduce in cadru si se strange cu ajutorul unui surub interior cu expandor. Asta inseamna ca aceasta bicicleta nu va putea fi folosita decat de stapanul ei sau de persoane cu aceeasi inaltime.

SONY DSC

Pretul unei biciclete Scapin este de 4795 de dolari.

SONY DSC

SONY DSC

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.