Butuci pentru 11 viteze de la Chris King 1

Cand vine vorba de butuci, monoblocuri si headset-uri, Chris King este regele! Noii butuci pentru cursiera au caseta pentru 11 pinioane si poarta numele de R45 Road.

Butuci pentru 11 viteze de la Chris King 2

Butuci pentru 11 viteze de la Chris King 3Toti butucii Chris King sunt usori, dar R45 sunt cu 20% mai usori decat ceilalti. Asta inseamna 216g butucul spate si 99g butucul fata, in varianata cu rulmenti ceramici. In ciuda greutatii reduse, butucii sunt foarte rezistenti datorita axului intern de 17mm. Sistemul de angrenare proprietar, Ring Drive, a fost imbunatatit, rezultand un inel de angrenaj cu 45 de dinti din inox, ce cupleaza super rapid si fara zgomot.

Butuci pentru 11 viteze de la Chris King 4

Pentru butucii R45 s-au creat rulmenti ceramici speciali, din otel inoxidabil si etansare superioara. Rulmentii sunt produsi tot de Chris King, sunt verificati manual si se pot servisa foarte usor cu un inbus de 2,5mm si o surubelnita ascutita. Pentru imbunatatirea performantelor rulmentilor, inginerii de la CK recomanda gresarea lor cu foarte putina vaselina siliconica. Astfel frecarea este minima si se rotesc mai mult timp.

Butuci pentru 11 viteze de la Chris King 5

Carcasele butucilor se fabrica in diferite variante, butucul spate cu 20, 24, 28 si 32 de gauri, iar cel de fata vine in plus cu 16 si 18 gauri. Butucii R45 Road sunt disponibil in 10 culori diferite, pentru (aproape) toate gusturile. De asemeni caseta poate fi pentru Shimano/Sram sau Campagnolo. Garantia oferita pentru acesti butuci se intinde pe o perioada de 5 ani, dar si pretul se intinde spre 400 de dolari.

1 COMMENT

  1. Dupa cum vad in imaginea de sus, inelul de angrenare este identic cu cel de la DT-Swiss. Am butuc cu asa ceva si functioneaza excelent. O singura data l-am lubrifiat dupa 2 ani si am toata convingerea ca este cel mai rezistent sistem de angrenare dintre toate care exista (clicheti).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.