2012.02.10 roti pe gheata_500Dacă ești biciclist și vrei să-ți demonstrezi măiestria, echilibrul ori viteza sau pur și simplu curajul, ești invitat “călduros” să te alături la ce de-a doua ediție a concursului de cross country “ROȚI PE GHEAȚĂ“ care va avea loc în data de 10 februarie 2013. Pentru că frigul, gheața și zăpada nu fac decât să ne încălzească sufletul cu gândul la o nouă provocare!

Chiar dacă ai lăsat bicicleta la hibernat de cum a dat frigul, acceptă provocarea și aventura participării la un concurs la final de iarnă!
Iar dacă ești și rapid, vino să-ți demonstrezi talentul și pe zăpadă!”

DUMINICĂ, 10 februarie 2013, la Venetia nu veți vedea gondole romantice ci roți vesele și bicicliști îmbujorați, care vor cutreiera potecile din pădurea Ciric!

Am stat de vorba cu unul din organizatori de la Iași Bike – Iordana Leahu – și am aflat câteva informații:
De unde numele “Roți de Gheață”?
„La finele lui 2011, împreună cu colegii de pedalat, ne-am gândit să marcăm reușita obținerii statutului de ONG a clubului IasiBike prin organizarea unui concurs de iarnă pentru prietenii noștri bicicliști, mai ales că în zona Moldovei nu există nici un concurs de ciclism în acest anotimp.

Căutările unui loc în care să se desfășoare concursul au fost însoțite de căutarea unui nume. Am reținut printre altele: „Snow Race”, „Pe Roți Albe”, „Roți De Gheață”. În final ne-am oprit la „Roți pe gheață”, nume care s-a potrivit perfect cu gerul din ziua concursului. Lacul Ciric, situat la marginea pădurii în care s-au întrecut bicicliștii era înghețat bocnă, dar temperatura ‘glaciară’ nu ne-a împiedicat să pedalam cu voie bună.”

Cum a fost în 2012?
„Anul trecut, când ne făceam planuri pentru concurs, până pe la sfârșitul lui ianuarie, nu era niciun fulg de zăpadă și, cum spunea un prieten, cred că cineva s-a rugat să ningă și s-a rugat prea mult. Cu o săptămână înaintea concursului stratul de zăpadă pe traseu era de vreo 30-40 cm și toate eforturile noastre de a găsi un utilaj de deszăpezire au fost zadarnice, căci întreg orașul era sub zăpadă. Așa că am fost nevoiți să curățăm manual tot traseul și vreau să mulțumesc prietenilor care și-au petrecut o zi întreagă cu lopata în mână ca să facă ciclabili 4 km de cărări prin pădure. Cât despre participanți, am avut bucuria să vină concurenți din mai multe județe ale țării, care au riscat să rămână înzăpeziți pe drum, căci meteorologii anunțaseră cod portocaliu de ninsoare.
Premiile au fost ‘împărțite’ între concurenții ieșeni și cei din Galați, Suceava și Botoșani iar în final putem spune că toată lumea s-a simțit bine, ceaiul și vinul fiert ajutându-ne să ne mai încălzim puțin și să înfruntăm cele -16 grade cu stoicism.”

La ce va așteptați de la ediția din 2013?
„Pentru actuala ediție ne dorim să ne organizăm mai bine iar participanții la concurs să rămână cu o impresie plăcută, ca să revină și la următoarele ediții. Personal îmi doresc o participare feminină mai numeroasă și sper ca vremea să fie mai blândă și zăpada suficientă.”

Mai multe informații găsiți pe site-ul competitiei si pe forumul ciclism.ro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.