triada mtb

Anul 2012 a fost pentru organizatorii ProCycling o provocare și o noutate. După 5 ediţii de Geiger MTB Challenge şi multe alte competiţii de mountain bike cross country organizate, ei au reușit în 2012 să demareze proiectul “TRIADA MTB” și sunt fericiți să vă anunțe că vor reuși să-l continue și în 2013.

Un lucru pe care probabil  lumea îl aștepta era ca numărul de etape să fie mai mare în acest an. Lucrul acesta însă nu se va întâmpla pentru că pentru ProCycling este importantă calitatea și nu cantitatea. Se dorește în primul rând ca cele trei etape să fie organizate la un standard cât mai înalt, iar apoi, în viitor, numărul lor poate crește dacă toți cei implicați (participanți, sponsori, parteneri, voluntari) sunt mulțumiți.

Scopurile clubului ProCycling sunt în continuare promovarea și dezvoltarea mountain biking-ului, atragerea unor sponsori importanți către acest sport, implicarea cât mai multor persoane în acest gen de activități.

Principala noutate în 2013 este etapa a 2-a, Păltiniș Stage Race. Este un concept relativ nou pentru Romania care sperăm să placă cât mai multor participanți. Traseul de cross country (XCO) va fi “celebrul” deja circuit din stațiunea Păltiniș. Pentru categoriile de Amatori va fi desenat un nou traseu având la bază traseul pentru Experți, dar mult mai accesibil din punct de vedere tehnic.
Cel mai important punct care se dorește a fi îmbunătățit în 2013 este securitatea. Organizatorii vor încerca acest lucru prin suplimentarea echipelor de prim ajutor de pe traseu și amplasarea mai multor sisteme de protecție (nu doar de avertizare) în zonele periculoase.
Se va folosi același sistem de calcul al punctajelor și concurenții vor fi anunțati în curând pentru ce tip de trofeu se va concura în acest sezon.
Orice fel de sugestie este binevenită și sunteți rugați să  trimiteți ideile voastre pe următoarea adresă de e-mail: info@procycling.ro.

Începând cu data de 15 februarie vă puteți inscrie pe site-ul Triada MTB pentru etapele din 2013.
23 iunie 2013 – Brașov XCM
20 – 21 iulie 2013 – Păltiniș Stage Race
18 august 2013 – Geiger MTB Challenge

2013 triada mtb_500

 

4 COMMENTS

  1. Păcat că a „dipărut” Târgoviște din peisaj! Cel de la Păltiniș e deja cam mult pentru unii ce vin pentru fun!

  2. Trasee de mountain bike mai “fun” decât Paltiniș nu există :-). Traseele de la Păltiniș (cele pentru categoriile Amatori) nu sunt cu nimic mai dificile decât Brașov XCM sau Geiger MTB Challenge tura scurtă.

  3. Uite ca in ciuda pensiei de rahat,am si avantajul timpului liber, cu siguranta ca tataia rock va spune prezent faptul ca doua etape vor fi in sibiu,chiar imi convine,un bun prieten giurgiuvean,e stabilit in sibiu. ne vom da si noi dupa elita de la turul sibiului,macar portiuni de traseu,ne vom da la triada, super !

  4. Mersi Tudi Oprea pentru aceasta oportunitate! Palti Stage Race va fi cu siguranta highlightul verii mele biciclistice. Geiger MTB Challenge nu mai servesc dupa experienta amara din 2012, dar de abia astept cross country-ul de la Paltinis!

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.