mark cavendish etapa 4 turul qatarului 2013
Mark Cavendish (Omega Pharma-QuickStep) a preluat conducerea în Turul Qatar după câştigarea a două etape consecutiv şi nu s-a oprit aici. Britanicul s-a impus manşele trei, patru şi cinci după ce echipa sa, s-a clasat pe locul trei în contratimpul pe echipe din etapa a doua. Cavendish a recuperat la finalul etepei a patra 8 secunde, avantajul cu care Brent Bookwalter (BMC), fostul purtător al tricoului de lider, începuse ziua şi a mai agăugat 2 secunde în avantajul său, ca după etapa cu numărul cinci, avansul său să urce la 15 secunde.

Prin urmare, la general Bookwalter îl secundează pe britanic la 15 secunde, iar Taylor Phinney (USA) a coborât de pe locul doi pe trei după etapa a patra, acum întârzierea sa ajungând la 20 secunde de lider.

Atât în etapa a treia (Al Wakra – Masaieed, 143 km), cât şi în cea de-a patra (Camel Race Track – Al Khor Corniche, 160 km) Cavendish i-a luat roata olandezului Barry Markus (Vacansoleil-DCM), pe care l-a întrecut pe ultimii 300 de metri.

Aidis Kroupis (Orica-GreenEdge), respectiv Andrea Guardini (Astana) au urcat pe a treia treaptă a podiumului, în etapa a treia şi a patra. Dealtfel Aidis Kruopis (Orica-GreenEdge) a încheiat al treilea şi etapa a cincea, cea dintre Al Zubara Fort şi Madinat Al Shamal, în care după 154 km, Manxman l-a depăşit pe Yauheni Hutarovich (Ag2R La Mondiale).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.