Eclipse cele mai uşoare camere din lume 1

Eclipse cele mai uşoare camere din lume 2Cele mai usoare camere din lume se fabrica in Elvetia si se numesc Eclipse. In plus au o mai mare protectie impotriva penelor, snakebite-urilor si ofera rotilor o rezistenta mai mica la inaintare.  Sunt fabricate dintr-un material transparent, foarte subtire si elastic, o camera ingusta putand fi folosita intr-o anvelopa lata. Producatorul declara ca ofera performante mai mari decat anvelopele tubeless si ca se pot folosi pe orice tip de bicicleta. Sunt disponibile in marimi incepand de la 20” pana la 29”.

Greutatea acestor camere este intr-adevar foarte scazuta, de 2-3 ori mai mica decat a camerelor conventionale. O camera de 29” cantareste doar 58 grame, in timp ce una de cursiera are 29 de grame, iar una de BMX 39! Chiar si cea mai grea camera pentru downhill abia ajunge la 70 grame.

Eclipse cele mai uşoare camere din lume 3

Dar nu oricine se poate bucura de avantajele acestor camere ultrausoare. Pretul oricarei camere Eclipse este de 49 euro! Daca vrei bicicleta usoara iti trebuie portofel greu. Desi producatorul afirma ca sunt rezistente la pene, a pus totusi in vanzare un kit antipana cu petice speciale pentru aceste camere. Deloc ieftin, un pachet de 5 petice costa 12 euro.

In afara de pretul exorbitant, Eclipse mai au un punct slab. Sunt foarte sensibile la caldura, de aceea nu sunt recomandate pentru rotile de carbon cu frane pe saboti. Frecarea sabotilor pe janta produce caldura ceea ce poate duce la explozia camerelor.

Eclipse cele mai uşoare camere din lume 4

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.