Roţi de carbon Lightweight Fernweg 1

Producatorul german Lightweight a lansat un nou model de roti de carbon pentru cursiere, numite Fernweg. Rotile sunt ideale pentru triatlon, dar se pot folosi fara rezerve la sosea si time-trial.

Roţi de carbon Lightweight Fernweg 2

Dupa cum spune si denumirea, rotile sunt cu adevarat usoare. Perechea cantareste 1355 de grame din care 640 grame roata fata si 715 grame cea din spate. Ca intotdeauna greutatea mica se plateste cu un pret mare, 4400 de euro in cazul acesta. Profilul jantei este de 81mm iar latimea de 19,5mm. Interiorul este complet sigilat, nelasand apei nici un loc prin care sa patrunda. Janta este unita de butuci cu spite din carbon, 16 bucati pentru roata fata si 20 pe spate. Spitele sunt lipite inca din turnare facand practic corp comun cu janta si butucul. Butucii sunt spatiati in mod classic pentru cursiere, 100mm fata si 130mm spatele.

Roţi de carbon Lightweight Fernweg 3

Butucul spate are caseta si piesele interioare de la DTSwiss si este oferit atat pentru pinioane Shimano/Sram, cat si pentru Campagnolo. Rotile Lightweigt sunt foarte rezistente si cu o mare rigiditate lateral, datorita profilului inalt si a spitelor de carbon. Aceste calitati le fac sa suporte orice ciclist de pana la 100kg greutate. Suprafata de franare este perfect finisata, iar odata cu rotile se livreaza si un set de saboti de frana speciali. Carbonul folosit are proprietati extraordinare si nu este disponibil oricui, fiind folosit in industria aeronautica.

Roţi de carbon Lightweight Fernweg 4

Rotile Fernweg sunt livrate cu ax de strangere, genti de transport, prelungitoare de valva si saboti speciali. Sunt disponibile pentru doua tipuri de anvelope – baieu si normale.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.