Merida Warp TT 01

Cei de la Merida au prezentat noua versiune a bicicletei de contratimp Warp, spunând că este cea mai aerodinamică bicicletă din lume când vântul bate din față. La lansarea ce a avut loc în Mallorca, Jurgen Falke, responsabil cu designul, a declarat: ”Este greu de spus că o anumită bicicletă este cea mai bună, dar acest model e cu siguranță în grupul fruntaș al bicicletelor aerodinamice”.

Merida Warp TT 09

Mii de teste în tunelul de vânt au fost realizate și au fost consultați specialiști în aerodinamică. Cei de la Merida au făcut aceste testări la Dresden, experimentând cu frâne Magura RT8 TT pe versiunile inițiale – frânele hidraulice pe care le folosesc cei de la Cervelo la modelul P5 – dar nu există încă o versiune cu schimbătoare Shimano Di2 electronic integrate în manete așa că au abondonat această idee.

Merida Warp TT 05

Multe dintre caracteristicile modelului Warp sunt similare cu cele ale unor biciclete deja existente pe piață. Partea din față seamănă cu cea a modelului Specialized Shiv, în timp ce seatstay-urile arată ca cele de la BMC. Falke explică aceste asemănări ca fiind rezultatul testărilor din tunelul de vânt.

Merida Warp TT 19

Există două mărimi pentru ghidon, ambele fiind proiectate de FSA/Vision special pentru Warp. Extensiile barelor aero pot fi plasate deasupra și dedesubt. Bateria pentru Di2 este ascunsă în tija de șa, singurul cablu vizibil fiind cel al frânei din față.

Merida Warp TT 06

Rutierii de la Lampre-Merida au primit acest model în Mallorca unde efectuează un stagiu de pregătire și fiecare ciclist va proba bicicleta în tunelul de vânt pentru ultimele retușuri.

Merida Warp TT 03

sursa: road.cc

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.