Camere antipană de la Foss 3

Camerele inventate de firma Foss au cateva particularitati foarte interesante care le fac unice pe piata de profil. Sunt aproape imune la pene, sunt mai usoare decat camerele normale si pot fi reciclate.

Rezistenta la pene este data de materialul special din care sunt facute, un compus al cauciucului polimerizat si nevulcanizat. Daca un spin patrunde prin peretii camerei, materialul se strange in jurul lui nelasand aerul sa treaca. Dupa ce spinul este scos marginile gaurii se apropie, sigiland camera. Doar gaurile prea mari facute de cuie, sau cioburi nu se autoinchid, insa numai daca cuiul este scos din camera. Atat timp cat spinul sau cuiul ramane infipt aerul nu poate scapa. Pentru astfel de cazuri Foss livreaza si un set de petice autoadezive care se lipesc instantaneu.

Camere antipană de la Foss 1

Un alt mare avantaj il consituie posibilitatea de fi lipite doar cu o bricheta. Marginile gaurii se incalzesc putin cu flacara, apoi se apropie si se preseaza. Materialul se inmoaie, apoi se intareste ca orice plastic. Pe YouTube se gasesc numeroase clipuri demonstrative despre lipirea camerelor Foss.

Camere antipană de la Foss 2

Materialul din care sunt facute permite camerelor Foss sa fie reciclata impreuna cu alte mase plastice, ceea ce nu este valabil la camerele de cauciuc. Astfel se minimizeaza risipa si poluarea mediului ambiant. Greutatea acestor camere este cu 30% mai mica decat a unor camere de cauciuc de aceleasi dimensiuni. Camerele se livreaza impreuna cu o banda de janta speciala si se fabrica in urmatoarele dimensiuni: 20×1.35-1.75, 20×20-25c, 26×1.35-1.75, 26×1.95-2.25, 29×1.95-2.25, 700×20-25c si 700×35-45c. Odata cu camera vine si un set complet de instructiuni de montare, deoarece necesita cateva operatiuni mai laborioase.

Initial au fost destul de scumpe dar acum se gasesc la preturi acceptabile, incepand cu 18 dolari, iar kitul de sase petice costa 4 dolari.

Camere antipană de la Foss 4

2 COMMENTS

  1. E o mare vrajeala,daca-ti intra un cui din ala in roata sa fi sigur ca nu sta acolo cativa km pana ajungi acasa,s-a terminat!tot trebuie sa faci pana!!

  2. Nu e vorba de cuie aici, alea sunt acolo doar ca imagine de marketing. Ideea e sa te mai tina camera inca vreo cateva ore dupa ce ti-a intrat un spin in ea. Cat de des ai patit tu sa-ti intre un cui dinala baban in cauciuc?

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.