Casca All-Mountain de la Urge 1

Absolut intamplator am vazut pe net o fotografie cu o casca mai deosebita si care mi-a placut foarte mult. Din cateva click-uri am aflat ca este voba despre o casca numita All-Mountain si fabricata de producatorul francez Urge.

Aspectul futuristic si designul neobisnuit al castii atrage atentia oricui. Dincolo de imagine se ascunde o tehnologie uimitoare, ce face aceasta casca una din cele mai bune din lume. Forma aduce mai mult spre castile de Cross Country datorita fantelor mari de aerisire si formei minimaliste, dar rezistenta ei este de nivelul castilor de All-mountain si Freeride, fara a avea greutatea acestora din urma.

Casca All-Mountain de la Urge 2

Gaurile de aerisire sunt mari si ar putea compromite integritatea castii, de aceea au fost intarite cu o retea de tuburi din aluminiu. Aceasta inovatie mareste rezistenta castii fara sa-i mareasca si greutatea si in plus ii confera un aspect deosebit. O emblema a firmei Urge, cele doua gauri rotude de pe laterale par desprinse dintr-un film SF. Eficienta aerisirilor este dublata de captuseala interioara ce impiedica transpiratia scalpului. Include si un cozoroc subtire si flexibil, care poate fi detasat la nevoie. Sistemul de chingi de fixare este foarte confortabil si se incruciseaza dupa cap pentru un suport sporit.

Casca All-Mountain de la Urge 3

Cei de la Urge au folosit in constructia castii All-M multe materiale reciclabile. Astfel cataramele de fixare sunt facute din PET-uri recilate, iar la fabricarea castii s-a renuntat la fibra de sticla, folosindu-se fibre ecologice. Casca All-M se fabrica in doua marimi, S/M si L/XL si este disponibila in sase variante coloristice. Cantareste 305 grame si costa 140 de euro.

Casca All-Mountain de la Urge 4

2 COMMENTS

  1. Casca e facuta sa se sparga ca rezultat al rezistentei la impact( din cate stiu eu). Dupa cum stim cu totii …toti oamenii salvati de casca la cazaturi puternice auspart casca, iar o casca cu retea metalica(aluminiu) este o componenta plastica , nu casanta. La impact reteaua de aluminiu nu se va sparge ci se va deforma spre cutia craniana… ia ganditi-va daca e bine.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.