Leonardi Factory re-lanseaza foile ovale 1

Angrenajele cu foi ovale au fost inventate de mult dar nu s-au bucurat niciodata de prea mare popularitate. Dupa Shimano si Rotor, italienii de la Leonardi readuc in atentie foile eliptice.

Leonardi Factory re-lanseaza foile ovale 2

Pana acum aceste foi au fost folosite doar la sosea, dar Leonardi afirma ca noul lor model este ideal pentru cursele de MTB. Numite Corona Single Oval Track, foile se produc doar in doua marimi, cu 34 si cu 36 de dinti. Prezinta doua seturi de cate 4 gauri pentru a putea fi montate in doua pozitii usor diferite. Fiecare ciclist va decide care pozitie i se potriveste mai bine, dupa cateva teste cu ambele variante.

Leonardi Factory re-lanseaza foile ovale 3

De pe o foaie ovala lantul are mai multe sanse sa cada, mai ales in conditii de offroad. De aceea Leonardi a conceput si un ghidaj de lant special pentru aceste foi. Acest ghidaj se monteaza pe cadrele cu suport ISCG si se potriveste si cu foaia de 34 de dinti si cu cea de 36. In plus se poate folosi pe orice angrenaj cu o foaie rotunda intre 32 si 38 de dinti. Ghidajul este foarte bine construit, e solid, are multe reglaje si cantareste 175 de grame.

Leonardi Factory re-lanseaza foile ovale 4

Testele efectuate pe teren au demonstrat superioritatea foilor ovale in fata celor rotunde. In special pe catararile offroad imbanatateste simtitor performanta prin eliminarea punctelor moarte din miscarea angrenajului. Deocamdata nu se cunosc alte detalii cum ar pretul si greutatea unei foi.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.