Dream Machine - O cursieră futuristică 1

Bicicleta creata de firma italiana Jonny Mole Design poate fi admirata la Taipei International Cycle Show si deja a castigat locul inatai la sectiunea Taipei Cycle D&I 2013. Creatorul bicicletei, designerul Jonny Moletta, a intentionat sa faca o bicicleta cu aspect futuristic dar cu caracteristici si utilizare normala. Numele de Dream Machine a fost ales pentru a sugera faptul ca bicicleta este functionala desi pare ceva de vis.

Cadrul bicicletei este foarte rigid si aerodinamic, cu tuburi late si frumos prelucrate. Tubul superior se curbeaza spre spate si se continua pana la axul rotii. Furca, tubul frontal, pipa si ghidonul sunt toate dintr-o singura bucata, creand un aspect extraordinar cu mari imbunatatiri ale aerodinamicitatii si rigiditatii. Asambul furca-headtube-pipa se conecteaza pe cadru printr-un headset deosebit. Pe downtube este incorporat un bidon pentru apa si un suport pentru o eventuala baterie pentru schimbatoare electronice. In ghidon exista un suport special pentru ciclocomputer, cu scopul de a-l tine la adapost de ploaie si vant. Capetele ghidonului au o extensie spre interior permitand adoptarea unei pozitii foarte aerodinamice.

Dream Machine - O cursieră futuristică 2

Echiparea bicicletei este compusa din piese de la Vision, FSA, Selle Italia, Vittoria si Sram. Surprinzatoare pentru o cursiera italiana a fost alegerea manetelor si franelor de la Sram in locul unei echipari Campagnolo. Probabil din cauza ca s-a dorit dotarea Dream Machine cu frane pe disc hidraulice, componente neexistente in arsenalul celor de la Campa.

Nu se stie cand si daca aceasta bicicleta va fi produsa in serie si pusa in vanzare.

Dream Machine - O cursieră futuristică 3

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.