rodriguez katusha turul oman 2013 etapa 4

Considerată decisivă, etapa a patra, cea cu final în căţărare a adus un nou lider în Turul Oman 2013. Slovacul Peter Sagan (Cannondale), cel care a dominat manşele doi şi trei,  s-a văzut nevoit să predea şefia în clasamentul general britanicului Chris Froome (Sky).

Victoria de etapă a revenit spaniolului Joaquim Rodriguez (Katusha), Froome clasându-se pe locul secund la finalul căţărării de pe Jabal Al Akhdhar (Muntele Verde), la 22 secunde de învingător. Următorii sosiţi au fost Cadel Evans (BMC), Alberto Contador (Saxo-Tinkoff) şi Vincenzo Nibali (Astana).

Cinci rutieri au evadat la începutul zilei, care le rezerva rutierilor 152,5 km şi un finish în ascensiune. Avansul lor a crescut rapid, dar nu au fost scăpaţi de sub control, la poalele ascensiunii acesta fiind redus la 1 minut si 5 secunde.

Pe căţărarea finală, favoriţii au luat iniţiativa. Contador a atacat primul urmat de Nibali. Au urmat exemplul Froome, Evans şi Domenic Pozzovivo (AG2R), dar atacul final a fost cel al lui Rodriguez, care a luat un avans de 22 secunde faţă de Froome, 27 faţă de Contador şi 36 faţă de Nibali.  La general Froome conduce cu 24 secunde avans faţă de Evans.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.