rodriguez katusha turul oman 2013 etapa 4

Considerată decisivă, etapa a patra, cea cu final în căţărare a adus un nou lider în Turul Oman 2013. Slovacul Peter Sagan (Cannondale), cel care a dominat manşele doi şi trei,  s-a văzut nevoit să predea şefia în clasamentul general britanicului Chris Froome (Sky).

Victoria de etapă a revenit spaniolului Joaquim Rodriguez (Katusha), Froome clasându-se pe locul secund la finalul căţărării de pe Jabal Al Akhdhar (Muntele Verde), la 22 secunde de învingător. Următorii sosiţi au fost Cadel Evans (BMC), Alberto Contador (Saxo-Tinkoff) şi Vincenzo Nibali (Astana).

Cinci rutieri au evadat la începutul zilei, care le rezerva rutierilor 152,5 km şi un finish în ascensiune. Avansul lor a crescut rapid, dar nu au fost scăpaţi de sub control, la poalele ascensiunii acesta fiind redus la 1 minut si 5 secunde.

Pe căţărarea finală, favoriţii au luat iniţiativa. Contador a atacat primul urmat de Nibali. Au urmat exemplul Froome, Evans şi Domenic Pozzovivo (AG2R), dar atacul final a fost cel al lui Rodriguez, care a luat un avans de 22 secunde faţă de Froome, 27 faţă de Contador şi 36 faţă de Nibali.  La general Froome conduce cu 24 secunde avans faţă de Evans.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.