Cube Litening Super HPC Race - full bike_0

Printr-o revizuire a fibrelor de carbon, cei de la Cube au reușit să aducă cadrul la o greutate de 860g cu ajutorul tehnologiei Cube Advanced Twin Mold. O modificare care sare în ochi la acest model este trecerea de la o tijă de șa integrată la una clasică. Acesta este un pas clar către confort, o tendință spre care se pare că se îndreaptă toate bicicletele de top. 

Cube Litening Super HPC Race - fork

Nemții vin acum cu propria furcă, în locul celei de la Easton preferând modelul propriu CSL EVO Vollcarbon 1 1/8″- 1 1/2″. Cablurile sunt interne, însă se poate trece ușor la un grup electronic.

Cube Litening Super HPC Race - transmission

În ceea ce privește geometria, cei de la Cube măsoară bicicletele puțin diferit, astfel că un model de 58cm are de fapt un top tube de 56cm și un seat tube de 54cm, plus un head tube de 16.5cm. Lăsând la o parte aceste aspecte, bicicleta are o geometrie bună pentru curse.

Cube Litening Super HPC Race - rear brake

Există 4 modele Litening Super, iar cel din poze este echipat cu SRAM Red, cel mai ușor groupset mecanic de pe piață. Roțile sunt DT Swiss CSW RA 2.0 Race cu cauciucuri  Schwalbe Ultremo ZX Kevlar 23mm. Șaua este  Fi’zi:k Antares Carbon, bicicleta având un prețul de 3800 euro.

Cube Litening Super HPC Race - stem

Greutatea acestui model este de 6.4kg, o greutate sub limita acceptată de UCI (6.8kg). În comparație cu Merida Scultura SL Team care are o greutate și o echipare similară, Litening Super este de 2 ori mai ieftină.

Cube Litening Super HPC Race - saddle

Cube Litening Super HPC Race - rear hub

Cube Litening Super HPC Race - rim

sursa: road.cc

3 COMMENTS

  1. Dragii mei, in primul rand rotile cu care este echipata bicicleta in aceasta poza adauga la valoarea sa inca 2000 de euro la pretul mentionat si in al doilea rand cu rotile standard aceasta fantastica greutate nu va fi atinsa niciodata!!!!
    Si inca ceva … greutatea bicicletei Merida SL TEAM este de 6.3 la 54 de cm cu rotile standard nu cu 2000 de euro extra!

  2. Am un prieten cu o bicicleta mult mai tunata ca cea din imagine si nici asa nu a ajuns la greutatea declarata aici pentru una standard. Ori e o greseala ori e o vrajala. Chiar daca e articol platit ar trebui sa reflecte cat de cat adevarul.

  3. Foarte frumoasa bicla! Pe http://www.cube.eu scrie ca are 6,4kg si in paranteza() cu alte roti adica DT CSW RC X.O, dar nici nu se specifica ce greutate are cu rotile din poza 🙂 Dfernta cred ca e de vreo 300 g cu totul. Oricum super usoara…

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.