omanChris Froome (Sky) s-a impus în penultima etapă din Turul Oman şi a încheiat ultima etapă în pluton, obţinând astfel prima victorie la general într-o competiţie pe etape.

Britanicul s-a rupt de pluton împreună cu Alberto Contador (Saxo-Tinkoff) şi Joaquim Rodriguez (Katusha), pe ultima căţărare a etapei a cincea. Cu toate că cel care a atacat constant a fost Contador, Froome a încheiat primul penultima etapă, distanţându-se la general la 27 secunde de Pistolar şi 39 secunde de Cadel Evans (BMC Racing Team). Acesta a fost dealtfel şi oridinea şi avansul cu care Froome a încheiat competiţia.

Ultima etapă desfăşurată între Hawit Nagam Park şi Matrah Corniche (144 km) a revenit Campionului naţional al Franţei, Nacer Bouhanni (FDJ), cel care a fost de multe ori foarte aproape de o victorie atât în Turul Omanului cât şi în Turul Qatar. Francezul s-a bătut la finalul acestei ultime etape cu Matt Goss (Orica-GreenEdge) şi Taylor Phinney (BMC Racing Team) pe care i-a întrecut cu aproape o lungime de bicicletă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.