Palpitatii

Pentru cei care se confruntă cu palpitații pentru prima dată, acestea se pot dovedi a fi o experiență înfricoșătoare. Inima pare că sare peste bătăi, bate mai repede, neregulat și cu putere. 

Cu toate acestea, palpitațiile sunt foarte frecvente și de cele mai multe ori complet inofensive. Este un lucru normal pentru bărbații aflați între 20 și 30 de ani să se confrunte cu palpitații, acestea având o durată de câteva secunde, rar întâmplându-se ca ele să dureze mai mult timp. Există câteva situații în care se pot dovedi a fi semnele unor probleme cardiace.

Există o serie de cauze precum anxietatea, cofeina, medicamentele, drogurile precum cocaina, stresul emoțional, supraîncălzirea sau exercițiile solicitante care pot provoca palpitații. Simptome precum amețeli, dificultăți ale respirației sau dureri în piept pot fi semne ale unor probleme mai serioase, iar asistența medicală este necesară cât mai repede. Când te antrenezi sau ai febră, frecvența cardiacă crește. Mai poate crește când te simți rău și îți este greață, iar dacă frecvența crește prea mult poate duce la leșin. 

De obicei, o electrocardiogramă va fi folosită pentru monitorizarea activității inimii și pentru diagnosticarea palpitațiilor. În general, palpitațiile nu necesită un tratament, însă cele care persistă pot fi tratate cu anumite medicamente. Tratamentele alternative pot ajuta la rândul lor – aromaterapie, ierburi chinezești, medicina homeopată, yoga sau o nutriție sănătoasă.

Dacă ai avut de-a face cu palpitații frecvente sau severe care ți-au provocat dificultăți de respirație, transpirații, leșin sau durere, cel mai bine ar fi să te adresezi unui doctor cât mai curând.

sursa: bikeradar.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.