Vasile Selejan vs Eduard Novak

Vasile Selejan vs Eduard Novak este o nouă pagină din războiul dus de Federația de Ciclism împotriva cluburilor de ciclism din Romania.

Ciclism.ireporter.ro este un website care nu este vizitat de foarte multă lume dar care publică informații interesante din lumea ciclismului din Romania. Pe acest website a fost publicat un scurt interviu cu Carol Eduard Novak, interviu pe care îl puteți vizualiza mai jos:

Fără nici un fel de jenă, după ce s-a “scăldat” în laurii victoriilor lui Ede timp de mai bine de doi ani, omul care a dus la ruină ciclismul românesc aruncă cu mizeria care îl caracterizează în singurul ciclist român care a reușit să facă performanță în ultimii ani.

Iată interviul cu Vasile Selejan:

Partea 1

Partea a 2-a

Personal nu sunt surprins, cunosc mentalitatea individului care conduce destinele ciclismului din România. Poate că există totuși oameni care îl mai susțin, care au impresia că individul știe ce vorbește (asta după ce au văzut interviul și nu au remarcat sofismele și lipsa de coerență). Pentru aceștia voi analiza doar două dintre afirmațiile făcute de Vasile Selejan.

1. Federațiile din alte țări + UCI nu fac absolut nimic, ele doar încasează taxe și primesc buget de la stat pentru a exista și pentru a alege niște sportivi care vor reprezenta țara la competițiile internaționale. Același lucru trebuie să îl facă și FRC.

Aici analiza este scurtă. Atribuțiile FR Ciclism sunt prezentate clar în STATUT și faptul că secretarul general al FRC nu cunoaște statutul ridică, daca mai era nevoie, un mare semn de întrebare asupra nivelului său de competență.

Cine este interesat poate studia și Constituția UCI pentru a vedea că organismul internațional care reglementează activitatea de ciclism face și altceva în afară de a încasa bani de la organizatorii de competiții.

2. Cele mai multe biciclete au fost vândute anul trecut în Anglia, pe locul doi fiind Romania.

Pentru cei interesați AICI poate fi găsit raportul COLIPED 2011. Asociația Industriei Europene de Biciclete nu a publicat raportul pentru 2012 (cine știe, poate domnul Selejan are informații confidențiale) așa că persoanele interesate pot găsi la pagina 20 vânzările de biciclete în Europa. România ocupă un onorabil loc 12, la o distanță enormă față de țări ca Germania, Anglia sau Franța.

Am ales aceste două exemple pentru a demonstra (dacă mai era nevoie) enormitățile debitate de acest moșuleț senil, altfel cu o imagine inofensivă, care este în război cu toți sportivii de elită din Romania și cu toate cluburile care au activitate.

Revenind la războiul Vasile Selejan vs Eduard Novak,  vreau să îi solicit în mod public individului care răspunde la numele de Vasile Selejan, să returneze medalia Ordinul “Meritul Sportiv  ” clasa a III-a ACORDATA  nemeritat pentru rezultatele obținute de Carol Eduard Novak la Londra.

Peste 3 săptămâni cluburile care mai sunt afiliate la Federația Română de Ciclism vor alege noua conducere. Alegeți cu grijă domnilor!

 

 

10 COMMENTS

 1. Nu se mai satura Comunistii astia din FRCT??? :O
  Au “mazilit” si si-au batut joc de multi ciclisti in Romania, exemple sunt destule, eu dau unul singur, Ciprian Balanescu!
  Acum sa ridicat o echipa profesionala, imi pare rau sa o zic, se va intampla cu Tusnat exact ceea ce sa intamplat cu Bilal in anii ’90.
  Pana nu se vor schimba Comunistii aia din FRCT, nu se va face nimic in acest sport!
  Sunt supefiat sa cad ca inca de la “revolutie” oamenii asttia din FRCT nu au putut fi schimbati si sportul asta drag nu a progresat!

 2. Daca tot e atata de problematic omul acesta, uniti-va toti cei care sunteti notabili in performante si faceti ceva pentru a-l da jos….ca doar nu e inamovibil in functie.

 3. Sunt unul din putinii oameni care au luat parte la alegerile de acum 4 ani, si care a votat impotriva actualei conduceri. Daca nu ma insala memoria, Ovidiu a adunat atunci doar 6 voturi. Restul s-au dus la omul bine “stabilit”. Vivepresedintele si presedintele de la vremea repectiva au facut rocada intre ei. Cand am ajuns la sediul federatiei, dimineata, cu vreo 4-5 ore inainte de inceperea sedintei, am avut ceva treaba pe la birouri, cu legitimatiile unor colegi de club. La un moment dat a venit la mine individul din interviu si m-a intrebat daca sunt pregatit pentru alegeri si cum voi vota. I-am spus ca voi vota asa cum cred eu ca este mai bine. Pentru a fi sigur ca am inteles “mesajul” , mi-a aratat buletinele de vot, urna, si mi-a facut instructajul: “ca sa ne fie bine in continuare trebuie sa votezi la consilieri pe primii trei, la vicepresedinte pe primul si la presedinte tot pe primul, e simplu.”

 4. Acesta este motivul pentru care conducerea federatiei nu se va schimba de curand. Daca din 40 de persoane/cluburi cu drept de vot doar maxim 10 vrem cu adevarat schimbare, totul este in zadar. Va trebui sa asteptam sa moara individul.

 5. Asta inseamna ca majoritatea celor care voteaza le pasa doar de ei si atat, ciclismul in sine e doar o scuza sa-si ia salariile nemuncite. Nu cred ca moartea lui va schimba ceva. Apropo la pensie nu iese ?

 6. Cine dracu’ l-a pus in primul rand pe rahatul asta cu ochi acolo in frunte? Nimeni-ul asta ne face regulile? De 4 mandate incoace???????? Banii vorbesc, c8ile, numai banii…. Romania, esti o rusine. Sa ma contrazica cineva!

 7. Mâine 1 martie în cadrul unei conferinţe de presa Eduard Novak va anunţa oficial candidatura sa la presedentia FRC. Să fie intr-un ceas bun.

 8. la naţionalele de anul trecut l-a învins în proba de fond pe singurul participant al României la JO Londra, Andrei Nechita.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.