Ridley Noah Fast - full bike

Cadrul Noah Fast are 4 caracteristici cheie: tuburi aero, frâne integrate, furci şi stay-uri cu fante, plus F-Surface. Aceasta din urmă constă în modificarea head tube-ului, seat tube-ului şi tijei de şa prin apariţia unei fâşii de 5mm lăţime pe suprafaţa acestora cu scopul de a întârzia separarea fluxului de aer, profitând de acesta cât mai mult timp posibil.

Ridley Noah Fast - seat tube junction

Frânele integrate sunt din ce în ce mai întâlnite la noile modele de biciclete. Ideea este una simplă: frânele sunt montate în spatele seat stay-ului, fiind mutate din calea fluxului de aer. Cei de la Ridley au conceput mini frânele V ca parte integrată a structurii de carbon a furcii şi seat stay-urilor. Pivotul lipseşte, mişcarea frânelor bazându-se pe flexarea structurilor pe care sunt montate.

Ridley Noah Fast - brake

Cablurile sunt toate trecute prin cadru. Frâna spate trece prin top tube, iar cablurile de transmisie prin down tube.

Pentru a face mai uşoară trecerea de la un model la altul, Noah Fast are aceeaşi geometrie precum modelul Helium SL. Varianta de 56cm are un top tube de 56cm şi un seat tube de 50cm. Head tube-ul are 17.5cm, fiind un pic mai înalt decât la alte biciclete de şosea. Unghiurile pentru head şi seat sunt identice – 73°.

Ridley Noah Fast - frame

Ridley oferă 7 variante de echipări pentru Noah Fast, de la Shimano Ultegra până la varianta de top folosită de echipa Lotto-Belisol cu echipare Campagnolo Record EPS. Modelul din poze este echipat cu Shimano Dura-Ace 10 viteze şi angrenaj Rotor 3D.

Ridley Noah Fast - front mech

Roţile sunt Cirrus Pro AC58 cu jante din carbon (58mm) şi o greutate de 1.7kg pentru întreaga pereche. Cauciucurile sunt Cirrus Pro 23mm. Greutatea totală a bicicletei este de 7.38 kg. Pentru achiziţia acestui model aveţi nevoie de 7400 euro, iar framesetul are un preţ de 4500 euro.

Ridley Noah Fast - rim

Ridley Noah Fast - stem and bars

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa: road.cc

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.