Roţi şi cadre de carbon pentru Fatbike 1

Fatbike-urile au devenit atat de populare incat marii producatori au inceput sa fabrice componente de carbon pentru ele. Deocamdata au fost semnalate cateva prototipuri si nu se cunosc date precise cu privire la lansare, pret si greutate.

Roţi şi cadre de carbon pentru Fatbike 3

Salsa deja testeaza un nou frameset realizat integral din carbon si care este o copie a cadrului de aluminiu Beargrease. Special creat pentru curse pe zapada, cadrul are tubul frontal conic, monobloc pressfit si suport pentru etrier intre chainstay-uri. Bicicleta va fi echipata cu groupset-ul Sram XX1 si va cantari mai putin de 11kg. Pretul unei astfel de bijuterii va fi in jur de 5500 dolari americani. Pentru cei cu portofelul subtire va fi disponibil si un Beargrease echipat cu Sram X9 la doar 3500 de dolari.

Majoritatea Fatbike-urilor trec binisor de 15kg si au echipari mai modeste. Beargrease cu XX1 va fi cu siguranta o superbicicleta. Dar daca i-am pune si niste roti pe masura?

Roţi şi cadre de carbon pentru Fatbike 2

Producatorul de roti de cursiera HED a anuntat ca va lansa un set de roti de carbon pentru Fatbike. Inspirate dupa modelul HED H3, rotile vor fi complet din carbon, jantele si butucul facand corp comun cu cele trei spite. Designul acestor roti este pur si simplu fantastic si s-ar potrivi de minune cu cadrul Beargrease. S-ar obtine o bicicleta si mai usoara deoarece aceste roti au o greutate mult mai mica decat clasicele roti cu jante si spite metalice. In plus sunt tubeless, deci se va putea renunta si la camera pentru o rulare mai eficienta si o presiune de doar 10PSI. Singurul detaliu oferit de producator este ca vor fi foarte scumpe.

Roţi şi cadre de carbon pentru Fatbike 4

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.