paris nisa et 3 Talansky

Andrew Talansky (Garmin-Sharp) a dat o dublă lovitură în Paris-Nisa, câştigând etapa a treia şi preluând astfel tricoul de lider al „cursei către soare”. Elia Viviani de la Cannondale se instalase în fruntea clasamentului general după etapa a doua, câştigată de Marcel Kittel (Team Argos-Shimano), după ce fostul lider Nacer Bouhanni (FDJ) a suferit o căzătură. Talansky este acum în ierarhia generală la 3 secunde distanţă de Gorka Izagirre (Euskaltel) şi Davide Malacarne (Europcar).

4 rutieri au format evadarea zilei: Martijn Keizer (Vacansoleil-DCM), Sébastien Minard (Ag2r), Mads Christensen (Saxo Bank) şi Alexis Vuillermoz (Sojasun). Au trecut în acestă formaţie peste primele două căţărări ale zilei – Col de Potey şi Côte de la Forêt de la Comté, dar pe măsură ce se apropiau de ultima ascensiune a etapei – Côte de Mauvagnat avansul lor scădea vertiginous. Inevitabilul s-a produs. Au fost ajunşi la 22 km de finish.

La prima accelerare Viviani a fost lăsat în urmă rutierii de la Astana şi Sky aventurându-se în fruntea plutonului pe pantele ascensiunii Côte de Mauvagnat. Au atacat pe rând Xavier Zandio (Sky), Maxim Iglinskiy şi Grivko (Astana), Vasil Kiryienka (Sky). Doar Andriy Grivko a rezistat fiind urmat de David Lopez Garcia (Sky), Romain Bardet ( AG2R La Mondiale), Izaguirre Insausti şi Malacarne, ulterior Porte şi Talansky.

Grupul de urmăritori se apropia, dar la 1 km de linia de sosire Malacarne a accelerat. I-a luat exemplul şi Bardet, dar imediat Talansky a răspuns, încheind primul etapa dintre Châtel-Guyon şi Brioude (170,5 km). Davide Malacarne (Europcar) a sosit al doilea, urmat de Gorka Izagirre (Euskaltel).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.