Alsasini et 4 paris Nisa

Michael Albasini (Orica GreenEdge) a încheiat primul etapa a patra a cursei Paris-Nisa, în fața lui Maxim Iglinskiy (Astana Pro Team) și Peter Velits (Omega Pharma-Quick Step). Americanul Andrew Talansky (Garmin-Sharp) a terminat ziua pe locul șase și își păstrează primul loc la general și cele 3 secunde avans față de Andriy Grivko (Astana). Pe locul trei în ierarhia generală a avansat Velits, care se află la 4 secunde de lider, urmat de coechipierul său Sylvain Chavanel.

Evadarea etapei s-a format devreme pe parcursul celor 199,5 km dintre Brioude și Saint-Vallier. Fugarii, Thomas Voeckler (Europcar), Gianni Meersman (Omega) Johann Tschopp (I AM Cycling), Hubert Dupont (AG2R), Romain Sicard (Euskaltel), Michael Morkov (Saxo Bank) și Warren Barguil (Argos-Shimano) au construit un avans de patru minute, Tschopp revendicând 5 din cele 7 cățărări ale etapei. Avansul evadaților a început să scadă pe măsură ce se apropiau de ultima cățărare – Cote de la Sizeranne (cat. 1-a, 6,6 % pantă medie), fiind ajunși la 14 km de finish.

Deși plutonul s-a destrămat pe asensiunea finală, învingătorul a fost decis dintr-un grup de aproximativ 35 de ritieri. Albasini a fost cel mai rapid, încheind ziua după 4 ore, 55 minute și 41 secunde.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.