Sky Richie Porte etapa 5 Paris Nisa 2013
Richie Porte (Sky) s-a impus pe Montagne de Lure la finalul etapei a cincea a “Cursei către soare”, catapultând-se pe prima poziţie a ierarhiei generale. Australianul a trecut singur peste linia de sosire, fiind urmat la 26 de secunde de Denis Menchov (Katusha) şi la 33 de secunde de fostul lider, Andrew Talansky (Garmin Sharp).

Jens Voigt (RadioShack) a fost instigatorul evadării zilei, la 14 km de la start. I s-au alăturat Cyril Lemoine (Sojasun), Thierry Hupond (Argos-Shimano) şi Paolo Longo Borghini (Cannondale) şi împreună au ajuns la un avans de 6 minute jumătate până jumătatea etapei dintre Châteauneuf-du-Pape şi La Montagne de Lure. Dar până la poalele ascensiunii finale de categoria întâi, plutonul s-a apropiat la 90 secunde. Iniţiatorul evadării a fost cel care s-a predat ultimul, la 7,5 km de final.

Rutierii de la Sky au condus plutonul pe căţărare. Cei care au stricat armonia cu mici atacuri au fost Robert Gesink (Blanco), Scarponi (Lampre-Merida), apoi Christophe Le Mével la 5 km de sosire, iar după 2 km a venit rândul lui Talansky, până ce în frunte s-a format un mic grup. Nicolas Roche (Saxo Bank) şi apoi din nou Talansky au mai făcut o încercare de a se desprinde. I-a venit apoi rândul lui Menchov şi o ultimă încercare a lui Talansky cu 1,3 km de linia de finish.

Atacul decisiv a fost cel al lui Porte, care a accelerat şi nu a mai fost prins din urmă, lăsând locul secund lui Menchov şi poziţia a treia lui Talansky. La general, Porte conduce cu 32 secunde avans, în faţa lui Talansky şi cu 42 de secunde în faţa lui Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.