Chavanel et 6 paris nisa

Cea mai lungă etapă din acestă ediţie a cursei Paris-Nisa, cu nu mai puţin de 5 ascensiuni repertoriate pe traseu, a revenit lui Sylvain Chavanel (Omega Pharma-Quick Step). Este a treia victorie în „Cursa către soare” pe care francezul şi-o adaugă în palmares. Campionul mondial, Philippe Gilbert (BMC) a încheiat ziua al doilea, iar Jose Joaquin Rojas (Movistar) a ocupat a treia treaptă a podiumului etapei dintre Manosque şi Nisa (220 km).

Înaintea etapei finale de contratimp individual Richie Porte (Sky) se menţine pe prima poziţie la general, urmat la 32 secunde de Andrew Talansky (Garmin-Sharp), în timp ce Chavanel a urcat pe locul trei, cu o întârziere de 42 secunde.

Caţărarea Cote du Bois de Rousset (cat. a 3-a), plasata la doar 6,5 km de start a fost folosită drept rampă de lansare pentru evadarea zilei, care a conţinut 11 rutieri. Dintre ei Johann Tschopp (IAM Cycling) a trecut primul peste celelalte 4 căţărări, inclusiv ultimele două de categoria întâi : Col du Ferrier şi Côte de Cabris, pentru a revendica prima poziţie a calasamentului căţărătorilor.

După ce evadaţii au fost readuşi în pluton pe ultima coborâre, au fost date mai multe atacuri. În ultimul kilometru Gilbert părea plasat foate bine, dar Chavanel l-a întrecut pentru a revenindica penultima etapă.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.