Froome et 4 tirreno adriatico

La finalul etapei a patra din Tirreno-Adriatico, Chris Froome s-a impus pe căţărarea Prati di Tivo. Rutierul de la Sky a fost ajutat de coechipierii săi, care au făcut o demonstraţie de forţă pe ascensiunea finală. Britanicul este acum la general pe locul doi, la patru secunde de noul lider, polonezul Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-Quick Step).

La doar 2 kilometri de startul cusei dat la Narni, cinci rutieri au evadat, printre ei aflându-se şi Francesco Failli (Vini Fantini-Selle Italia), cel care dorea să îl deposedeze pe Cesare Benedetti (NetApp-Endura) de tricoul verde, cel al liderului în clasamentul căţărătorilor, lucru pe care l-a şi reuşit. Failli a trecut primul peste Forca di Arrone şi ulterior peste Passo delle Capannelle. Evadarea s-a fărămiţat pe ultima căţărare, ultimul rutier fiind înglobat în pluton la 8 km de finish.

La o accelerare a lui Dario Cataldo (Sky), la jumătatea căţărării, Tomasz Marczynski (Vacansoleil-DCM), Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi), Joaquim Rodriguez (Katusha) şi Cadel Evans (BMC) au fost lăsaţi în urmă. Cu încă 6 kilometri de rulat, Alberto Contador (Saxo-Tinkoff) şi-a testat adversarii cu un atac, dar vigilenţi, cei de la Sky l-au readus în miniplutonul de 20 rutieri fruntaşi.

La 3 km de linia de sosire spaniolul a dat un alt atac şi s-a distanţat cu Mauro Santambrogio (Vini Fantini-Selle Italia). Au fost ajunşi după un klilometru de Vincenzo Nibali (Astana). Trenuleţul Sky cu Uran, Froome şi Chris Horner îi urmărea îndeaproape. Froome şi-a lansat atacul la 800 metri de vârf şi a atins primul punctual cel mai înalt. Surprinzător Santambrogio a fost cel care a trecut al doilea linia de sosire, la 6 secunde distanţă, urmat de Nibali, la 11 secunde de Froome. Kwiatkowski a încheiat etapa al patrulea, la 13 secunde de învingător, îndeajuns pentru a prelua tricoul de lider de la Cavendish.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.