Velocite RT50 029

Cei de la Velocite şi-au extins aria de producţie odată cu apariţia roţilor RT50, un set de roţi din fibră de carbon de tip tubeless  ce cântăreşte 1630g şi ce poate fi achiziţionat la un preţ de 1720€. 

Velocite RT50 021-1

Conceptul “Road Tubeless” a fost creat de producătorul francez de cauciucuri Hutchinson cu ceva ani în urmă, dar în ciuda potenţialului său, cererile nu au atins aşteptările. Acest lucru începe încet să se schimbe căci anul trecut la Eurobike au fost prezentate cauciucurile tubeless Ultremo ZX de la Schwalbe. În teste, acestea s-au dovedit mai rapide decât orice alt cauciuc pe care l-au produs cei de la Schwalbe. De asemenea, aceştia au spus că au rezolvat problemele de montare a cauciucurilor pe jante care existau până în acel moment.

Velocite RT50 018

Cauciucurile tubeless promit a fi mai rezistente la pene. Un alt beneficiu îl reprezintă calitatea îmbunătăţită a plimbării. Dezavantajele constau în lipsa de varietate şi disponibilitate, întreţinerea suplimentară.

Velocite RT50 020

Aceste roţi sunt o raritate întrucât sunt printre primele de tip tubeless cu secţiuni atât de adânci – 50mm. Butucii sunt produşi tot de Velocite şi sunt numiţi Velocite Gram. Roata faţă are 20 de spiţe, iar cea din spate 24.

sursa: road.cc

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.