Fatbike full suspension de la Ti Cycle1

Desi e o firma mai putin cunoscuta, Ti Cycles construieste biciclete custom inca din 1986. Dupa cum sugereaza si numele materialul favorit este titanul.

Fatbike full suspension de la Ti Cycle2

Ti Cycle au inceput anul 2013 in forta, cu o serie de biciclete uimitoare. Cea mai deosebita este acest MTB Fatbike cu suspensii si furca Lefty. Bicicleta include multe inovatii constructive, iar greutatea de 14,5 kilograme este destul de mica pentru clasa ei.

Fatbike full suspension de la Ti Cycle3

Furca Lefty a putut fi montata pe cadrul de titan cu ajutorul unui adaptor special. Acest adaptor este mai lung decat cel original pentru a face loc masivei anvelope de 3,8 inch. S-a folosit un model mai vechi de Lefty, cu o cursa de 80mm, deoarece modelele noi nu sunt compatibile cu adaptorul special.

Fatbike full suspension de la Ti Cycle4

Suspensia spate are o cursa de 63mm, dar datorita anvelopelor extralate se simte ca si cum ar fi de 100mm. Articulatia ce conecteaza furca spate de shock este formata din doua placi ce se rotesc pe sase rulmenti sigilati. In partea de jos furca spate nu are articulatii. In loc de pivoti s-a folosit un chainstay flexibil numit Flexy Stay, ceea ce aduce un mare plus de rigiditate laterala.

Fatbike full suspension de la Ti Cycle5

Rigiditatea este imbunatatita si de axul spate de 142x12mm Through axle. Contrar celorlalti producatori de Fatbike, Ti Cycle a folosit la roata spate un butuc standard, spatiat la 135mm. Pentru a se potrivi pe cadru s-a mai adaugat un distantier de 34mm in partea stanga, iar spitele au fost montate doar pe partea dreapta a jantei. Jantele pentru fatbike-uri au doua randuri de gauri ceea ce permite tragerea jantei intr-o parte sau alta pentru a o centra in cadru. La roata fata spitele au fost montate pe partea stanga a jantei, pentru a o indeparta de furca.

Fatbike full suspension de la Ti Cycle6

Bicicleta este pusa in miscare de un angrenaj FSA K-Force modificat. Dave Levy, creierul firmei, nu a dezvaluit metodele prin a care modifica angrenajele pentru a le potrivi pe BB shell-ul de 100mm al unei Fatbike.

Fatbike full suspension de la Ti Cycle7

Ti Cycle si-a prezentat noua creatie la NAHBS ( North American Handmade Bicycle Show) si inca nu a facut vreo declaratie cu privire la pret sau la data cand va fi pusa in vanzare.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.