Sylvain Chavanel, Andrew Talansky, Jean-Christophe Peraud Johan Tschopp  Paris-Nisa 2013Richie Porte (Sky Procycling) a fost cel mai rapid în contratimpul individual din ultima etapă şi şi-a consolidat prima poziţie la general, devenind primul australian care se impune în Paris-Nisa. Cu avantajul de a cunoaşte foarte bine căţărarea din etapa finală, tasmanianul în vărstă de 28 de ani a parcurs cei 9,6 kilometri ai ascensiunii Col d’Èze în 19 minute şi 16 secunde.

Andrew Talansky (USA) Garmin-Sharp) s-a clasat al doilea, fiind întrecut de Porte cu 23 de secunde. Americanul în vârstă de 24 de ani şi-a apărat şi poziţia a doua în ierarhia generală, încheind cursa la 55 secunde de Porte şi a fost declarat cel mai bun tănar din acestă ediţie a Paris-Nisa.

Singurul rutier care a mai scăzut sub bariera celor 20 minute pe Col d’Èze a fost Nairo Quintana, plasându-se pe locul trei, la patru secunde de Talansky. Colombianul de la Movistar a încheiat cursa pe locul 15, iar în clasamentul tinerilor, rutierul în vârstă de 23 de ani s-a clasat al partulea.

Clasat pe locul patru în cadrul etapei finale, Jean-Christophe Peraud (AG2R La Mondiale) a urcat la general de pe locul 5 pe 3, la 1 minut şi 21 secunde de Porte, luându-i locul de pe podium lui Sylvain Chavanel (Omega Pharma-Quick Step). Chavanel însă, a câştigat clasamentul pe puncte, adjudecându-şi astfel tricoul verde. Tricoul alb cu buline roşii (lider în ierarhia căţărătorilor) a fost câştigat de elveţianul Johann Tschopp (IAM Cycling).

Clasament final:

1 Richie Porte (Aus) – Sky Procycling                                         29h59’47”
2 Andrew Talansky (USA) – Garmin-Sharp                                          +55″
3 Jean-Christophe Peraud (Fra) – AG2R La Mondiale                      +1’21”
4 Tejay van Garderen (USA) – BMC Racing Team                            +1’44”
5 Sylvain Chavanel (Fra) – Omega Pharma-Quick Step                    +1’47”
6 Simon Spilak (Slo) – Katusha                                                          +1’48”
7 Diego Ulissi (Ita) – Lampre-Merida                                                  +1’54”
8 Lieuwe Westra (Ola) – Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team           +2’17”
9 Andreas Klöden (Ger) – RadioShack Leopard                               +2’22”
10 Peter Velits (Svk) – Omega Pharma-Quick Step                           +2’28”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.