Mavic_Cosmic_Carbone_40C_2013_Pair

Primul set de roţi din carbon cu clincher al celor de la Mavic foloseşte jante de 40mm fabricate din aluminiu şi fibră de carbon şi supuse unui tratament termic, TgMAX, pentru a preveni supraîncălzirea în timpul frânărilor prelungite.

Cosmic Carbone 40 clincher side

Roţile au fost modelate în tunelul de vânt şi au o formă vizibil mai rotundă şi robustă decât precedentele modele produse de Mavic, apropiindu-se mai mult de aspectul roţilor de la Zipp sau Bontrager.

Una dintre problemele jantelor din carbon era faptul că se încălzeau pe coborârile lungi. Frecarea provocată de saboţi produce căldură, iar acest lucru afectează integritatea structurală a jantei.

Mavic Cosmic Carbone 40C rim cut

Cei de la Mavic au dezvoltat tehnologia TgMAX ce constă în aplicarea unui tratament termic pentru a construi suprafaţa de frânare. Testele efectuate de Mavic au demonstrat că pe o coborâre de 10km făcută de un rutier de 100kg, suprafaţa de frânare poate ajunge până la temperatura de 250°C.

Mavic Cosmic Carbone 40C

Cu o greutate de 1545g acest set de roţi nu este tocmai cel mai uşor. Roţile de 45mm 303 Firecrest de la Zipp au o greutate de 1475g. Cosmic Carbone 40 nu sunt departe de această greutate, însă cei de la Mavic s-au concentrat pe frânarea cât mai sigură. Preţul stabilit pentru acest set este de 2000€.

Mavic Cosmic Carbone 40

sursa: road.cc

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.