9ZERO7 lanseaza un Fatbike cu gearhub si belt drive 1

Firma 9:Zero:7 e specializata in construcita de cadre, furci si piese pentru Fatbike. Noua lor creatie, numita Tusken, are cateva particularitati interesante.

Spre deosebire de majoritatea cadrelor adaptate anvelopelor ultralate acest cadru are dropout-urile departate la 135mm. Astfel se poate folosi orice butuc normal de MTB, in timp ce la alte Fatbike-uri trebuie butuci lati de 170mm. Dropout-urile sunt tip slide putand fi mutate inainte si inapoi cu 20 de milimetri. Lungimea chainstay-ului variaza astfel intre 450 si 470mm. Datorita acestei particularitati pe cadru se poate monta orice tip de transmisie – pinioane multiple, single speed sau gear hub.

9ZERO7 lanseaza un Fatbike cu gearhub si belt drive 2

Tusken este construit din aluminiu 7005 cu tuburi hidroformate si are doar suport IS pentru frana disc. Top tube-ul este curbat in jos pentru a-l face mai usor de incalecat si manevrat, iar down tube-ul este curbat in sus pentru marirea spatiului dinspre furca. Furca spate este suficent de larga pentru anvelope de pana la 4 inch si jante de 100mm, iar seat stay-ul drept este sectionat pentru a permite montarea unei curele de transmisie. Cadrul are ghidaje pentru cabluri si conducte, suporti pentru aripi si portbagaje si gauri pentru trei suporturi de bidon. Head tube are 44mm, BB shell are 100mm, tija de şa 30,9mm, iar deraiorul faţă este model E-type cu tragere de sus. Cadrul este fabricat in Taiwan si costa separat 800 de dolari.

9ZERO7 lanseaza un Fatbike cu gearhub si belt drive 3

Furca este fabricata din aluminiu si cantareste 1015 grame. Este spatiata la 135mm si are doar suport IS pentru frana disc. Se produce in doua variante cu distanta de la ax la coroana de 450mm sau de 468mm. Furca costa 200 de dolari.

Dotarea bicicletei construita in jurul cadrului Tusken este cam neobisnuita. Se remarca in primul rand butucul Nuvinci N360 si transmisia prin curea dintata. Nuvinci este un butuc cu viteze integrate tip CVT (Continually Variable Planetary), la care schimbarea vitezelor nu se face in trepte ci in mod continuu. In interior exista un sistem de bile ce aluneca de-a lungul unui con oferind teoretic o infinitate de viteze. In combinatie cu o curea de carbon se obtine o bicicleta ce nu are nevoie de reglaje sau intretinere. Praful, nisipul, zapada nu afecteaza cu nimic performantele bicicletei.

9ZERO7 lanseaza un Fatbike cu gearhub si belt drive 4

Rotile sunt formate din jante Rolling Daryll cu butuc 907 de 135mm pe faţă si Nuvinci pe spate, iar anvelopele si camerele sunt Surly Knard. Franele Avid BB7 sunt actionate de manete Avid SD7. Angrenajul Race Face Turbine cu foaie Gates 46 CDX se invarte pe un monobloc Race Face de 100mm latime. Ghidonul, pipa si tija sunt oferite de Truvativ, iar şaua este WTB Rocket V Race.

Intreaga bicicleta costa 3000 de dolari si este oferita in doua variante coloristice – negru anodizat sau vopsit in gri.

9ZERO7 lanseaza un Fatbike cu gearhub si belt drive 5

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.