Eduard Carol Novak presedinte al Federatiei Romane de Ciclism 2013

Campionul paralimpic de la Londra 2012 Eduard Carol Novak s-a impus din nou, de data aceasta nu pe şosea sau pe velodrom, ci în alegerile pentru poziţia de Preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism.

Eduard Carol Novak a fost ales astăzi, 15 martie 2013, în cadrul Adunării Generale de Alegeri de la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului (Sala Nadia Comăneci) de către cluburile şi asociaţiile prezente cu drept de vot să conducă Federaţia Română de Ciclism pe durata unui mandat de 4 ani.

În funcțiile de vicepreședinţi au fost aleși singurii candidați: Michele Manganiello şi Radu Zemianschi. Membri ai Consiliului de Administraţie au devenit Ovidiu Cismaru (20 voturi), Constantin Ilinca (18) și Gabriel Poenaru (17), în timp ce Mircea Romaşcanu și Ovidiu Burghelea, au obținut 14, respectiv 12 voturi și nu au obținut un loc în acest organism de conducere.

Felicitări Ede!

 

7 COMMENTS

 1. Intradevar,o mare reusita, reduta comunisto-conservatoare reprezentata de fosile,a fost biruita. Ptr. mine,un amator batran are relevanta doar ca noul a batut vechiul,marile asteptari le au ciclistii tineri,de sosea sau de mtb. Sa-i uram succes noului sef de la ciclism !

 2. Nu stiţi ce a-ti pierdut. Sa-i fi văzut pe toţi pensionarii comunişti cum au ieşit din sala la sfarsit negri de supărare. Treceau cu toţii pe lângă selejan şi auzeai: “asta e, îmi pare rău d-le selejan”.
  Cele 10 minute în care Ede i-a plătit poliţa lui selejan au fost de aur.A
  Apropo de selejan. Fiul lui a stat lângă mine în timpul şedinţei. A făcut spume la gura, şi a comentat întotdeauna cand cineva îl ataca pe taticu. Slugă de 2 lei.

 3. In sfarsit dupa zeci de ani are loc si o revolutie si in ciclism.
  Felicitari lui Eduard si echipei sale pentru marea victorie .
  Cu siguranta acum vom intra in normalitate : ciclismul amator sa fie pepiniera ciclismului de performanta.
  PS. Si uite asa la batranete ma intorc la prima dragoste , ciclismul de sosea.

 4. Intr-adevar un episod din istoria ciclismului care nu trebuia ratat ;-). Din cate stiu au fost si persoane din sala care au filmat anumite momente, poate le vor publica. Mai trebuie insa lucrat la mentalitate pentru a avea si o continuare pe masura a acestei schimbari. Si pentru asta sper sa apara cat mai multe cluburi noi in aceste adunari in scurt timp, pentru ca mentalitatile “pensionarilor comunisti” nu cred ca mai pot fi schimbata. Doar asa va putea incet incet sa creasca procentul celor care sunt capabili judece corect situatiile care se ivesc in vremurile actuale. Si scorul strans, 14-13 in favoarea lui Ede, nu face decat sa confirme acest lucru.

 5. Bravo EDE ! Trebuia o schimbare…cei ‘vechi’ au aratat timp de 20 de ani ce pot..Daca nu au putut sau nu au vrut pana acum, eu zic ca nici de acum incolo nu ar fi putut (vrut) !:) Eu zic ca este de bun augur aceasta alegere! Inca o data felicitari tuturor celor care au obtinut locuri in aceasta structura numita FRC!
  PS: ma bucur ca nu a iesit nici Romascanu, acest ‘guru’ al ciclismului care e plin de aere..a fost sportiv bun dar la caracter…subtirel !

 6. Bravo, Ede !!! Felicitari ! Era nevoie de o schimbare… In sfarsit oameni tineri si pasionati la locul potrivit . Toate cele buna ! Si…spor la pedalat 🙂

 7. Bafta muuuulta in a schimba mentalitatea romanilor in ceea ce priveste bicicleta pe drumurile publice. Din pacate in delegatiile mele prin tara am observat ca romanul de rand (soferul roman) e paralel rau cu ce inseamna bicicleta. Drept urmare si noua lege care reglementeaza mersul cu bicicleta pe drumurile publice….
  Si nu in ultimul rand, ar trebui “infiintat” respectul fata de ciclistii care vin cu bani de acasa sau pentru cei care nu au aceasta posibilitate dar au multa dorinta si pasiune pentru acest sport.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.