Cervelo RAC cadru

Cei de la Cervélo au prezentat noul proiect prin care au reuşit să construiască un cadru de numai 667g ce are un preţ de 10.000$.

Project California este un proiect ce constă într-o colaborare dintre compania canadiană şi specialiştii în fibre de carbon de la Criterion Composites. RCA este cel mai recent proiect dezvoltat de Project California şi îl urmează pe R5ca, cadru pe care Ryder Hesjedal a câştigat Turul Italiei în 2012.

cervelo rac 02

Nefiind mulţumiţi pe deplin cu greutatea de 696g a modelului R5ca, cei de la Cervélo au început să lucreze la reducerea greutăţii fără a sacrifica din rigiditate, însă introducând tuburi aero.

cervelo rac 06

Deşi nu este o bicicletă aero pură, cei de la Cervélo au optimizat tuburile lor Squoval pentru a reflecta profilul aerodinamic al bicicletelor din seria S. Acest lucru înseamnă că down tube-ul, head tube-ul şi seat tube-ul au o formă aero, în timp ce seatstay-urile au fost montate la 90 de grade pentru a facilita trecerea lină a fluxului de aer.

cervelo rac 01

Furcii i-a fost oferit un tratament “PowerMetal Nanovate” care este în esenţă un strat foarte subţire de nichel aplicat pe gâtul furcii pentru a creşte rezistenţa fără a sacrifica greutatea. Rezultatul este o furcă de 300g.

cervelo rac 05

La fel ca la toate bicicletele produse de Project California, cadrele sunt realizate manual în Golden State şi doar 325 vor fi produse. 

cervelo rac 04

 

 

 

 

 

sursa: roadcyclinguk.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.