Milano-San-Remo-2013-revine-lui-Ciolek

Gerald Ciolek a obţinut cea mai importantă victorie a carierei sale câştigând Milano-San Remo 2013, aducând în acelaşi timp şi prima victorie importantă a formaţiei sale, MTN-Qhubeka, prima echipă profesionistă continentală a Africii. Peter Sagan (Cannondale) şi Fabian Cancellara (RadioShack-Leopard) l-au secundat într-o cursă scurtată de la 298 km la 243,5 km, primele două căţărări fiind scoase din traseu din cauza zăpezii care a acoperit cele două vârfuri.

La 15 km de la startul dat în Piaţa Castello din Milano Diego Rosa (Androni-Venezuela), Pablo Lastras (Movistar), Lars Bak (Lotto Belisol), Matteo Montaguti (Ag2r-La Mondiale), Maxim Belkov (Katusha) şi Francesco Fortin (Bardiani-CSF Inox) au părăsit plutonul, luând cursa pe cont propriu. Până în Pavia avansul lor a ajuns la 10’35”, dar la kilometrul 117 cursa a fost oprită, rutierii fiind trasferaţi la Cogoleto (la 126,5 km de fnish), de unde s-a reluat cursa două ore mai târziu. Nu toţi rutierii au reluat cursa, printre ei aflându-se şi Tom Boonen.

La 30 km de sosire fugarii au fost prinşi, chiar înainte de Cipressa, primul atac pe căţărare venind din partea lui Sylvain Chavanel de la Omega Pharma-QuickStep – numeroşi sprinteri au fost lăsaţi în urmă – iar pe coborăre a venit rândul lui Philippe Gilbert să atace, urmat de Chavanel, Ian Stannard (Sky) şi Campionul Rusiei Eduard Vorganov (Katusha).

Gilbert şi Vorganov au fost lăsaţi în urmă. Pe coborârea de pe Poggio, Sagan, Cancellara, Ciolek şi Luca Paolini (Katusha) i-au ajuns pe cei doi rămaşi în frunte la 3 km de San Remo.

Stannard a atacat primul cu 2 km inainte de final, timp în care de grupul celor şase din fruntea cursei se apropia Taylor Phinney (BMC Racing). A urmat un atac al lui Sagan, dar Ciolek i-a luat rapid roata trecând primul linia de sosire şi devenind al doilea german care se împune in “Cursa Primăverii”, după ce Erik Zabel câştigase în 1997, 1998, 2000 şi 2001.

Clasamanet final

1 Gerald Ciolek (MTN-Qhubeka)                                       5:37:20
2 Peter Sagan (Cannondale Pro Cycling)
3 Fabian Cancellara (RadioShack Leopard)
4 Sylvain Chavanel (Omega Pharma-Quick-Step)
5 Luca Paolini (Katusha)
6 Ian Stannard (Sky Procycling)
7 Taylor Phinney (BMC Racing Team)
8 Alexander Kristoff (Katusha)                                         0:00:14
9 Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick-Step)
10 Bernhard Eisel (Sky Procycling)

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.