Stevens Izoard

Izoard este cea mai accesibilă bicicletă de şosea din carbon de la compania germană Stevens. Este un model nou pentru 2013 şi are o echipare Shimano Ultegra şi roţi Mavic Aksium.

Stevens Izoard - top tube decal

Izoard are un cadru de 1.1kg, fabricat cu toate detaliile moderne. Este o bicicletă frumoasă, cu un cadru bine proporţionat, tuburile triunghiului faţă supradimensionate, chainstay-uri înalte şi furcă din carbon Stevens. O vopsea albă arată întotdeauna bine pe o cursieră, iar liniile galbene oferă un aspect deosebit. 

Stevens Izoard - front mech

Bicicleta este echipată cu un groupset Shimano Ultegra, exceptând angrenajul care este Shimano R565 compact 50/34. Atât frânele cât şi deraioarele sunt tot Ultegra. Roţile sunt Mavic Aksium cu cauciucuri proprii Aksion 23mm. Greutatea totală a bicicletei este undeva în jur de 7.76kg, cu doar 1kg peste limita impusă de UCI. Preţul a fost stabilit la 2030 euro.

Stevens Izoard - front brake

Mărimea 56 are un top tube de 55.5cm şi un head tube de 15.5cm. Pipa are 11cm, iar ghidonul 42cm. Interesant este că braţele angrenajului au 170mm pentru toate mărimile între 50 şi 58 şi 175mm pentru cele mai mari.

Stevens Izoard - stem

Cei de la Stevens au o competiţie puternică la acest preţ. Cea mai notabilă bicicletă la acest nivel este Rose RS-3000 ce oferă un cadru din aluminiu şi o echipare completă Shimano Ultegra, plus roţi Ksyrium Elite S.

Stevens Izoard - stays

În ceea ce priveşte bicicletele din carbon, un competitor puternic vine de la Trek prin modelul Madone 3.5 ce are un preţ de 2100 euro, însă o echipare mai slabă – Shimano 105. O altă opţiune este Mekk 3G Potenza SL5.5 ce are cadru şi furcă din carbon, groupset Ultegra şi o greutate totală de 8.45kg.

sursa: road.cc

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.