Culprit Legend - Triatlon cu frane disc 1

Noul prototip al celor de la Culprit a uimit intreaga lume ciclista. Este vorba de bicicleta de triatlon Legend cu cadru din carbon fara seatstay-uri si cu frane disc hidraulice.

Culprit Legend - Triatlon cu frane disc 2

Pentru constructia cadrului, Culprit foloseste un tip de carbon monococa numit Toray 800. Geometria cadrului nu este aprobata de UCI, dar se poate folosi in competitiile de triatlon. Ghidonul, pipa si tija sunt create in colaborare cu firma Trigon, urmarindu-se obtinerea unei pozitii cat mai aerodinamice. Cadrul si furca au suporti pentru frana disc, dar ofera si posibilitatea montarii unor frane pe janta TRP TTV. Toate camasile sunt ascunse prin cadru pentru a nu influienta negativ aerodinamicitatea.  Furca spate este spatiata la 135mm, dar cu ajutorul unor distantiere de aluminiu se pot folosi si butuci de 130mm. Dropout-urile spate sunt orizontale permitand ajustarea precisa a rotii spate si folosirea unor anvelope mai late.

Culprit Legend - Triatlon cu frane disc 3

Headset-ul Acros The Clamp a eliminat capacul si floarea ce sunt folosite la alte headset-uri clasice. Acros foloseste o piesa ce se expandeaza intre headset si pipa, eliminand jocul si tensionand rulmentii.

Culprit Legend - Triatlon cu frane disc 4

Franele pe disc nu sunt chiar o noutate in disciplina triatlonului, dar foarte putine biciclete sunt echipate astfel. Culprit a montat pe aceasta bicicleta un set de frane hidraulice Ashima PCB. Franele fara piston sunt foarte mici si usoare iar producatorul a declarat ca vor mai avea nevoie de mici modificari pentru a se potrivi exact.

Culprit Legend - Triatlon cu frane disc 5

Culprit Legend este momentan in stadiul de prototip si nu cunosc detalii referitoare la pret sau greutate. Cei ce vor comanda bicicleta vor putea sa-si aleaga orice echipare de la Shimano sau Sram, orice model de roti si chiar culorile preferate.

Culprit Legend - Triatlon cu frane disc 6

Culprit Legend - Triatlon cu frane disc 7

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.